e
Banner

Etiketler: türklim



Limancılık sektörü 17 düğüme rağmen pupa yelken



Türkiye limancılık sektörünün özelleştirmelerin ardın gelen büyük yatırımlarım hamlesiyle bölgesinde önemli bir oyuncu haline geleceğini belirten TÜRKLİM Başkanı Kaan Gürgenç, sektörün gelişim ve büyüme ivmesinin aralarında mevzuat, yönetim modeli, master planı, geri saha sorunu, gümrük işlemleri ve mali yüklerinde bulunduğu 17 temel adımla desteklenmesi gerektiğini vurguluyor.

 




Bir Bakışta: Türk Limancılık Sektörü



Türk limancılık sektörü hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Türkiye 2010 rakamlarına göre 348.6 milyon ton ile Avrupa ülkeleri içinde denizyoluyla yapılan ticarette en fazla yük elleçleyen beşinci ülke konumunda. Türk limanlarında yük elleçleme faaliyetleri 2011 yılında bir önceki yıla göre %4,2 artış göstererek 363.3 milyon tona ulaştı. Bu büyüme trendinin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda daha da hızlanması bekleniyor.





Türk limanlarının elleçleme kapasitesi 2,5 kat artacak


Yayın: 26-06-2013
Kategori: Denizyolu

2012 yılı sonu itibariyle 387 milyon ton yük elleçleme kapasitesine ulaşan Türk limancılık sektörü, 2023’teki dış ticaret hedeflerine hazırlanıyor. Kamu 6.2 milyar dolara mal olacak Çandarlı, Filyos ve Mersin konteyner limanlarında çalışmalarını hızlandırırken, özel sektör de yatırımlarına devam ediyor.




2023’te limanlardaki kapasite ihtiyacı 1.3 milyar tona çıkacak



TÜRKLİM Genel Kurulu’nda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, “2023’te 500 milyar dolarlık hedefe ulaşabilirsek, limanlarda ihtiyaç duyacağımız kapasite de yıllık 1.3 milyar ton olacaktır. Şu an kurulu kapasitemiz 948 milyon ton ve bu kapasitenin %43.7’sini kullanıyoruz. Limanlar büyüyor, çünkü hedefler değişti” dedi. 




Limancılık sektörü bürokratik engellerin aşılmasını bekliyor


Yayın: 24-06-2016
Kategori: Denizyolu

Türk limancılık sektörünün son 20 yılda kabuk değiştirdiğini ve dış ticaretteki artışa gerekli büyüme tepkisini verebildiğini belirten TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, sektörün, kapasite artırımı ve liman genişletme çalışmaları sırasında 24 ayrı kanun, ayrıca onlarca yönetmelik ve tebliğ ile yapılan düzenlemelerle uğraştığını söylüyor. Selçuk, kurumlar arası koordinasyon sağlanır ve mevzuat sorunu çözülürse, sektörün önünün açılacağını vurguluyor. 




Limanlar, Liman 4.0 devrimiyle akıllanacak


Yayın: 07-11-2017
Kategori: Denizyolu

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, Uluslararası Katılımlı III. Ulusal Liman Kongresi’nde akademisyen, limancılık sektörü temsilcileri ve paydaşlarıyla bir araya geldi. Türklim Başkanı Mustafa Kenan Selçuk, limanlarda dijitalleşmeye ağırlık verilmesi ve akıllı liman yapılanmasının önemine dikkat çekti.




Konteyner taşımacılığı yüzde 8 büyüdü



Türk limancılık sektörünü ileriye taşıma misyonuyla çeşitli çalışmalara imza atan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM), her yıl hazırladığı sektör raporunun 2017 sayısı yayınlandı. Raporda; liman sektörüne yönelik değerlendirmelerden, dünya ekonomisine, sektör zorluklarından, limanlara kadar geniş bir yelpazede ele alınıyor.




TÜRKLİM: Kalifiye eleman açığını kapatacağız




Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM)’in 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleşti. Genel kurul divan seçiminin ardından faaliyet raporunun açıklandığı toplantıda, TÜRKLİM’in iş ortakları arasında olduğu Kariyer Port projesi kapsamında 3625 sertifika dağıttığı açıklandı.




Liman işletmeleri konteyner taşımacılığında rekor kırdı




Ekonominin önemli sektörlerinden liman işletmeciliğinde 2017 yılı rakamları umut veriyor. Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) tarafından açıklanan rakamlara göre, liman işletmeciliği sektörünün en önemli gelir kapısı olan konteyner taşımacılığı, Türkiye genelinde 10.164.433 TEU’ya ulaşarak rekor kırdı. Son 10 yılda Avrupa limanlarından üç, dünya limanlarından iki kat fazla büyüyen Türk limanları, 2017 yılında yüzde 14,8 artış gösteren konteyner elleçleme adediyle 2018 yılında büyümesine devam edecek.




TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dölen oldu


Yayın: 07-04-2018
Kategori: Denizyolu

Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, TÜRKLİM Başlanlığı'na seçildi.