e
Banner

Etiketler: türkiye



OPET kuruluşunun 20'nci yılını kutladı


Yayın: 10-11-2012
Kategori: Akaryakıt

Akaryakıt sektörünün liderlerinden OPET Çırağan Sarayında görkemli bir geceyle 20’nci yılını kutladı.





Belçika ile Türkiye arasında ticari ve lojistik anlaşma



Belçika Veliaht Prensi Philippe beraberinde 300’den fazla iş dünyası temsilcisiyle Türkiye’yi ziyaret etti.





Türk–Alman lojistik işbirliği Logitrans’da konuşulacak



15-17 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Logitrans Transport Lojistik Fuarı’na katılan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), fuar kapsamında Alman lojistik devi BVL (Bundesvereinigung Logistics) ile ortak bir forum gerçekleştirecek.





Treuex Logistics, Volvo filosuyla hedeflerine yakınlaştı


Yayın: 14-11-2012
Kategori: Ticari Araçlar

Profesyonel kadrosu ile Türkiye, Almanya, Belçika, Hollanda hattında komple ve parsiyel taşımacılık yapan Treuex Logistics, Almanya merkezli taşıma şirketi KNB Logistics’in desteği ile yatırımlarına devam ediyor.





AB İlerleme Raporu’nda taşımacılıkta ‘reformları hızlandırın’ vurgusu



Avrupa Komisyonu 2012 İlerleme Raporu’nda Türkiye’nin taşımacılık faslında gerçekleştirdiği hazırlıklar olumlu olarak değerlendirilirken, demiryolunda reformların hızlandırılması için kapsamlı bir kanuna ihtiyaç olduğu, havayolunda yatay havacılık anlaşmasının imzalanması gerektiği, denizyolunda ise özellikle tehlikeli maddelerin taşınmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması konusunda daha fazla adım atılması gerektiği vurgulanıyor.





İspanya ile eşleşen Türkiye, intermodalde geleceğe koşuyor



Türkiye’de intermodal taşımacılığı güçlendirmeyi hedefleyen ve 27 aylık uygulama süresinin yarısını geride bırakan “Türkiye'de İntermodal Taşımacılığın Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi” tüm hızıyla sürüyor.





FiloTürk, Araç Takipte Vites Büyütecek


Yayın: 14-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye’nin araç takip sektör lideri FiloTürk, uluslararası yatırım fonu Mediterra ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ile dünya çapında oyuncu olma yolunda önemli bir adım attı.





Demiryolu projesine Afganistan da dahil ediliyor


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye-Pakistan arasındaki demiryolu projesine Afganistan da dahil ediliyor.





Otomotivde BRIC’in Avrupa kapısı Türkiye mi olacak?


Yayın: 03-03-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

KPMG Türkiye 2013 Otomotiv Yöneticileri Araştırması, BRIC ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) otomotiv üreticilerinin 6 yıl içinde Avrupa pazarına girmesinin beklendiğini ortaya koydu. Bu noktada Türkiye’nin rolünü ise uluslararası yöneticiler ile Türk yöneticiler farklı değerlendiriyor.





Irak navlunlarında yüzde 50 düşüş



Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı görüşmede  siyasi konuların yanısıra enerji, ticaret ve yeni sınır kapılarının açılması gibi ekonomik konuların da masaya geldiği bildirildi.