e
Banner

Etiketler: tobb



TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi toplandı


Yayın: 31-12-2012
Kategori: Lojistik

İlki 21 Aralık 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Bakanlık ve TOBB Ulaştırma ve Lojistik Meclisi Koordinasyon Toplantılarının ikincisi bu kez TOBB’un Ankara’daki Genel Merkezi’nde gerçekleşti.





Taşıma ve lojistik sektörü sıkıntılarını hükümete iletti



Taşıma ve lojistik sektörünün yanı sıra 60 sektör meclisi 25 Aralık salı günü düzenlenen şurada yaşadıkları sorunları, çözüm önerileriyle birlikte Hükümete iletti.





TOBB, karayolu taşımacılığı verilerini açıkladı



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Aralık ayı Uluslararası Karayolu Taşımacılığı istatistiklerini açıkladı.





Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması ‘işyerinde check-in yapmak' gibi



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sevkıyat başına 861 lira tasarruf sağlayan 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'nı anlattı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise 'Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması'nın ‘kendi işyerinde 'check-in' yapmak gibi olduğunu belirterek ‘Gümrükte artık bekleme yok, herkes kendi antreposunda internet üzerinden formu doldurup gönderecek’ dedi.





Hisarcıklıoğlu karayolu taşımacılık sektörünü unutmadı



''AB üyesi ülkelerin Türkiye menşeli nakliye araçlarına gümrük kapılarından girişte uyguladığı 'geçiş kotaları' AB hukuku çerçevesinde hiçbir haklı dayanağa sahip değildir. ''





DTD’den 'Kanun Tasarısı' bildirisi



Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD), Türkiye Ulaştırma Sektöründe önemli bir değişimi başlatacak olan “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı” konusunda bir basın bildirisi yayınladı.




TÜRKİYE, DENİZCİLİKTE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk limanlarında elleçlenen yük miktarının 385 milyon tonu geçtiğini, bu rakamla Türkiye’nin 30 ülke arasında 13. sırada yer aldığını söyledi.




10 SORUDA: SAYISAL TAKOGRAF SİSTEMİ


Yayın: 13-04-2015
Kategori: 10 Soruda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 




Türkiye taşıyan değil taşıtan ülke konumunda


Yayın: 28-04-2015
Kategori: Denizyolu

Türkiye’nin denizyolunda ‘taşıyan’ ülke olması gerekirken ‘taşıtan’ ülke konumunda olduğuna dikkat çeken TOBB Türkiye Denizcilik Meclisi Başkanı Erol Yücel, “Yükümüz var, yükümüzü taşıttırmak için gemiye ihtiyacımız var. Türkiye olarak bu gemileri yapabilecek her türlü imkana sahip tersanelerimiz mevcut. Un var şeker var helva yapmayı beceremiyoruz” dedi. 




Türkiye-İran eTIR Pilot Projesi'nde imzalar atıldı



Türkiye-İran eTIR Pilot Proje tanıtım töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "2016 için İran ile ortaya koyduğumuz 30 milyar dolarlık dış ticaret hedefi için atılan bu adım önemli olacak” diye konuştu.​