e
Banner

Etiketler: tcdd



Medlog’dan demiryolu taşımacılığı


Yayın: 07-11-2012
Kategori: Demiryolu

Dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olan ve Türkiye’nin lider konteyner gemi acenteleri arasında yer alan MSC’nin Haziran 2011’de faaliyete geçen lojistik yatırım şirketi MEDLOG, Mersin International Port (MIP) ile beraber Ankara OSB TCDD Terminalin konteyner eleçlemeye başladı.





Gemlik’e demiryolu müjdesi


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Demiryolu

Borusan Lojistik, Gemlik ve limanlarının demiryoluna bağlanması için TCDD’yi ikna etti.





TCDD'den hızlı tren hattında yüksek voltaj uyarısı


Yayın: 05-12-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD), Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Eskişehir-İnönü hat kesimi katener hattına 11 Aralık Salı günü 27 bin voltluk enerji verileceğini bildirerek, vatandaşları ''dikkatli olmaları'' konusunda uyardı.





Demiryolları kalkınmanın lokomotifidir


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Demiryolu

“Güçlü ekonominin en temel unsurlarından birisi sağlıklı, dengeli, birbirini tamamlayan bir ulaşım sisteminin tesis edilmesidir. Böyle bir sistemin iskeletini de demiryolu oluşturuyor. Bugün devlet politikası haline gelen demiryolu ülkemizin en dinamik sektörlerinden birisi...”





Türkiye'deki lojistik köyler ve önemi



“Lojistik köyler nerede kuruluyor?”, “Ekonomiye katkısı ne olacak?” gibi soruların yanıtlarını bulabileceğiniz araştırma konumuzda, lojistik köylerin Türkiye’deki yapılanmasından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile gerçekleştirdiğimiz röportaja kadar merak ettiğiniz her şey bu yazımızda sizleri bekliyor.





TÜLOMSAŞ 2 yılda 50 lokomotif üretecek!



Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ), General Electric ile yaptığı stratejik ortaklık kapsamında, 2 yıl içerisinde 20 adedi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na (TCDD) verilmek, 30 adedi de dış pazarda satılmak üzere toplam 50 'PowerHaul' serisi lokomotif üretecek.





Demiryolu Lojistik akaryakıt devlerini raylara taşıyor



Demiryolu Lojistik ve TÜPRAŞ Türkiye’de devrim niteliğinde bir proje için güçlerini birleştiriyor. Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, proje ile taşınacak akaryakıt miktarının 2 milyon 630 bin tona yükseleceğini söylüyor.




11. Ulaştırma Şurası Hazırlık Toplantısı yapıldı



TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman: “11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası, Türk demiryolu sektörünün küresel oyuncu olma sürecini hızlandıracak.”





TCDD Taşımacılık A.Ş. kuruluyor



Demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesini amaçlayan kanun tasarısı bugün TBMM’ye sunuldu.




İskenderun Limanı, ilk konteyner gemisini ağırladı



İskenderun Limanı’nın işletme hakkını alan Limak, konteyner operasyonlarını başlattı. Dünyanın en büyük konteyner hatlarından Maersk Denizcilik’e ait E.R. Santiago isimli konteyner gemisi Limakport İskenderun’a yanaştı. Böylece bölgedeki kuruluşların ticaret hızını artıracak konteyner operasyonunun ilk adımı atılmış oldu.