e
Banner

Etiketler: tcdd



Borusan, TCDD’yi ikna etti, Gemlik’e tren geliyor


Yayın: 28-09-2012
Kategori: Demiryolu

Gemlik’e uzanacak olan demiryolu 30 milyon ton yükü karayolundan çekecek

 




CNR ile TCDD eşi olmayan fuar hazırlığında


Yayın: 01-10-2012
Kategori: Demiryolu
Etiketler: cnrexpo fuar istanbul tcdd

14-17 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan Railway İstanbul Fuarı için Yeşilköy-CNREXPO güzergahına, TCDD iş birliğinde, 10 milyon dolar yatırımla demiryolu döşenecek. Trenlerin fuar içine kadar gireceği "Railway İstanbul", 2023'e kadar 45 milyar dolar demiryolu yatırımı planlayan Türkiye'de uluslararası yatırımcıların da ticaret adresi olacak.        

 




Demiryolları özel sektöre açılsın!



Demiryollu taşımacılığının özel sektöre açılması “Özel Tren İşletmeciliği” toplantısında masaya yatırıldı.





Uluslararası Demiryolu İşletme Kursu



TCDD Demiryolu Yük Dairesi Başkanı İbrahim Çelik, 2023 yılı hedefleri çerçevesinde tüm demiryolu hatlarının sinyalli ve elektrikli hale getirmeyi planladıklarını söyledi. 





Yapısal reformlarla demiryolu kişiliğini yeniden bulacak


Yayın: 05-10-2012
Kategori: Demiryolu

Türk demiryolu sektörünü rekabete açacak, alt yapı ile işletmeyi birbirinden ayırarak üçüncü şahısların alt yapıya erişimine imkan verecek ve TCDD’yi yeniden yapılandıracak 2 yasa tasarısının hazırlandığı kamuoyunca biliniyordu. Ancak söz konusu yasa tasarılarının 6 yıldır neden bekletildiği, yasalaşması için neden TBMM’ne sunulmadığı kamuoyuna iyi anlatılamamıştı.

 




İzmir Limanı için 300 milyon dolarlık formül



İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığında yürütülen “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” bölgenin kaderini değiştirecek.





TCDD’ye ‘birlikte çalışalım’ önerisi



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Yüksek Hızlı Tren çalışmaları, uluslararası demiryolu uzmanlarından da övgü aldı.

 




Yüksek Hızlı Tren İhalesi Ertelendi


Yayın: 11-10-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nün, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında artan talebi karşılamak ve karşılıklı sefer sayısını artırmak amacıyla 6 adet çok yüksek hızlı tren seti almak için açtığı ihale, 6 Kasım’a ertelendi.

 




TCDD Yük taşımacılığında geliri ikiye katlandı


Yayın: 17-10-2012
Kategori: Demiryolu

Demiryolu yük taşımacılığı projelerine öncelik veren TCDD, demiryollarında uzun mesafeli ve yüksek miktardaki yüklerin taşınması avantajlı olduğu için son yıllarda, blok tren işletmeciliğine geçti.





Gökköy Lojistik Merkezi Çalışmaları devam ediyor


Yayın: 30-10-2012
Kategori: Lojistik

Gökköy Lojistik Merkezi,Avrupa-Asya hattında önemli bir konuma sahip olacak.