e
Banner

Etiketler: taşımacılık



Veysi Kurt: Demiryolunu özel sektörle birlikte uyum içerisinde büyüteceğiz


Yayın: 19-01-2017
Kategori: Demiryolu

Özel demiryolu işletmecileriyle uyum içerisinde sektörü büyüteceklerini vurgulayan TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt, “2023 yılı hedefimiz demiryolu ile taşınan yük payını yüzde 15 ’e, yolcu payını is yüzde 10’a çıkarmaktır. Bu hedefi, sektörde birlikte çalışacağımız diğer operatörlerle başarabiliriz. Hep birlikte serbest, adil ve yapıcı bir rekabetle; demiryoluyla taşınan yükün niteliğinin, çeşitliliğinin ve miktarının artırılmasını sağlayabiliriz” dedi. 




10 Soruda: Brexit sonrası taşımacılıkta neler değişti?


Yayın: 23-02-2021
Kategori: 10 Soruda

Brexit sürecinin Türkiye-Birleşik Krallık taşımalarına yansımalarını değerlendiren SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, iki ülke arasında T1/T2 transit beyannameleri ile taşıma yapmanın halen mümkün olduğunu, ancak ayrıca yeni bildirimler ve belgeler almak gerektiğine dikkat çekti. 




Asnak, taşımacılık maliyetlerinde yüzde 15 tasarruf sunuyor



Lojistik teknolojisi platformu Asnak, Kovid-19 pandemisiyle artan taşımacılık maliyetlerinde yüzde 15’e kadar tasarruf imkânı sağlıyor. Geçtiğimiz eylül ayından bu yana kullanımda olan platform, lojistik şirketleri ve taşımacılık ihtiyacı bulunan kurumları uçtan uca hizmet anlayışıyla bir araya getiriyor.




Dinçer Lojistik tehlikeli madde taşımacılığı pazarını domine ediyor


Yayın: 14-04-2021
Kategori: Kimya

Tehlikeli madde lojistiğinde 18 yılı aşkın uzmanlığıyla güvenlik konusunu kırmızı çizgisi olarak gören Dinçer Lojistik, doğabilecek tüm risklere karşı kanun ve yönetmelikler kapsamındaki tedbirlere tam uygunluk ilkesiyle çalışmalarını sürdürerek sektörün dinamiklerini belirliyor.




Taşımacılıkta engeller blok zinciri ile aşılacak



Ortalama bir dış ticaret işleminde 36 orijinal, 240 da kopya dokümanın aktığını belirten KPMG Türkiye Gümrük ve Dış Ticaret Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Murat Palaoğlu, kota sorunu ve sınır kapılarındaki yığılmalarla mücadele eden Türk ihracatçısı ve lojistikçisi için süreci hızlandıran, kağıt bürokrasisini ortadan kaldıran; daha güvenli, daha şeffaf ve daha verimli bir ticaret ortamı sağlayan blok zincir teknolojisinin hayata geçirilmesinin kritik önemde olduğunu söyledi. Palaoğlu, Türkiye’nin bu alanda hazırlık yapması ve yasal bir çerçeve oluşturması gerektiğinin altını çizdi. 




10 Soruda: Avrupa Yeşil Mutabakatı



İklim krizi karşısında inisiyatif alan AB, Avrupa Yeşil Mutabakatı ile hedefleri ve takvimi belirledi. Peki Avrupa Yeşil Mutabakatı nedir, neleri içeriyor? Taşımacılık sektörünü nasıl etkileyecek?  Bu soruları cevaplandıran ÜNSPED Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cahit Soysal, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın lojistik sektörünü zorlayacağını söyledi.  




Murat Baştor: Taşımacılık sisteminde değişim zamanı



Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki hedeflerine ulaşılabilmesi ve pandemi sürecinde yakaladığı fırsatın kalıcı hale gelebilmesi için, kombine ve intermodal taşımacılık alternatifleri ile daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir taşımacılık sistemi tesis etmeyi, yük taşımacılığını tamamen dijitalleştirmeyi, Lojistik Koordinasyon Kurulu ile bürokratik engellerin kolayca aşıldığı dinamik bir lojistik altyapısı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 




Lojistik sektörünün sınavı dönüşüm


Yayın: 20-09-2021
Kategori: Lojistik

KPMG Türkiye, pandeminin etkisiyle geçen yıl tarihinin en kötü dönemini yaşayan taşımacılık ve lojistik sektörünü inceledi. Uzun vadedeki güçlü potansiyelini koruyan sektör için kısa vadeli sorunlar aşılamayacak nitelikte değil. Ancak yeni iş modellerine adapte olmak, kalıcı ve sürdürülebilir hizmet kalitesinin artışı için her sektör oyuncusunun önemli yatırım ve dönüşümlere imza atması gerekiyor.




Lima Lojistik başarıya doymuyor!



2013 yılında dört ortak tarafından kurulan Bursa merkezli Lima Lojistik, 9 yılda hızlı bir büyüme kaydetti. Başarılarını 2021 yılında aldığı birçok ödülle taçlandıran şirket, 2022’de “Türkiye’nin En İyi İşvereni” ödülünü almayı hedefliyor. 




Otomotivciler lojistikte çözümü çevreci modlarda ve dijitalleşmede arıyor


Yayın: 25-05-2022
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörü pandemiyle başlayan tedarik krizi ve lojistik darboğazlarıyla mücadelesini sürdürüyor. Bir aracın toplam maliyeti içinde yüzde 10 gibi ciddi pay alan lojistiğin sektörün rekabet gücünde en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Özlem Güçlüer, sektörün lojistik ajandasındaki başlıkları, yeşil lojistik, dijitalleşme, nitelikli iş gücü, tedarik kaynaklarının çeşitlendirilmesi, yerli katkı payının maksimizasyonu ve tedarik zincirinin güvenli şekilde sürdürülebilirliğinin sağlanması olarak açıkladı.