e
Banner

Etiketler: taşımacılık



Demiryoluyla tehlikeli madde taşımacılığı kurallara bağlanıyor



Kara, deniz ve havayolundan sonra demiryoluyla tehlikeli madde taşımacılığı da kurallara bağlanıyor. Tüm paydaşların görüşleri alınarak hazırlanan Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik Taslağı’nın yasalaşmasıyla demiryolu taşımaları da uluslararası standartlara kavuşacak. 





HOYER için doğunun merkezi Türkiye olacak


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

80’den fazla ülkede kimya sektörünün lojistik servis sağlayıcısı olan Hoyer, Türkiye’deki büyüme hedeflerini yüksek tutuyor. Dünyada kimyevi madde üretiminin doğuya doğru kaydığını belirten Aktifsped Uluslararası Nakliyat Satış Müdürü Buğra Saraçoğlu, “Hedefimiz Türkiye’yi Hoyer açısından doğuya yönelik taşımalar için bir merkez haline getirmek” diyor. 





15 binden fazla işletmeye tehlikeli madde faaliyet belgesi verildi



ADR’ye uyum sürecinin hız kesmeden devam ettiğini belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık, bugüne kadar 15 bin 182 işletmeye tehlikeli madde faaliyet belgesi verildiğini, 58 adet eğitim kurumunun ise tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi için yetkilendirildiğini söyledi. Işık, ADR’li olmayan araçların ADR’ye uygun hale getirilmesi kriterlerini belirlemek için bir çalışma başlattıklarını, buradan çıkan sonuçlar ışığında yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı. 





Yüksek enerjisiyle isminin hakkını veriyor: Karınca Lojistik


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Tehlikeli madde taşımacılığında “sıfır hata sıfır kaza” prensibiyle hareket eden Karınca Lojistik, ADR’ye uyumlu 150 adetlik tanker filosu, eğitimli sürücüleriyle akaryakıt, LPG, LNG, jet yakıtı ve endüstriyel gaz taşımaları yapıyor. Tehlikeli madde taşımacılığının cirolarının %30’unu oluşturduğunu belirten Karınca Lojistik Yurt İçi Lojistik ve İş Geliştirme Koordinatörü Özgül Ayyıldız, yeni çözümler yaratacak projelerle bu payı daha da yukarı çıkaracaklarını söylüyor. 





Dönüşüm 3 milyar euroluk araç pazarı yaratacak


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Karayolu

Yaptıkları bir araştırmaya göre trafikte tehlikeli madde taşımacılığı yapan tüm araçların ADR’ye geçmesi ile yaklaşık 3 milyar euroluk bir araç pazarı oluşacağını belirten Treyler Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Bu değişimi hızlandırmak için gerekli teşvik önlemlerini alma görevi hükümete düşmektedir” diyor. 





Yerli üreticinin rekabet gücünü artırdık



ADR’ye ilişkin belgelendirme işlemlerinin TSE tarafından yapılmasıyla birlikte yerli üreticinin uluslararası alanda rekabet gücünü artırdığını ve ihracatın ivme kazandığını belirten TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, “Amacımız tüm üreticilerin üretimlerini standartlara uygun hale getirmek” diyor.  





Akaryakıt taşımacılığında Ulusoy Logistics farkındalığı büyüyor



2014’te 780 milyon litre akaryakıt, 51 milyon 971 bin 11 metreküp LPG taşıması gerçekleştirdiklerini belirten Ulusoy Logistics General Manager Ertunç Laçinel, “Bu alanda rekabet içerisinde olmaktan çok farkındalığımızın getirdiği avantajlarla hizmetimizi yayarak genişliyoruz” diyor. 





Kimyasalların depolanması için Alman modeli önerisi



ADR’ye uyum sürecinde en büyük sıkıntının tehlikeli maddelerin depolanmasında yaşandığına dikkat çeken UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel, “Ülkemiz tehlikeli kimyasalların depolanması konusunda yolun çok başında. Bu konuda Almanya örnek alınabilir” diyor.  




Zafer Tank Taşıma filosunu yeni yatırımlar güçlendirecek


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Lojistik

1998 yılında Zafer Nakliyat İthalat İhracat ve Sanayi Limited Şirketi olarak tank konteyner taşımacılığı hizmet alanına giren, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için 2005 yılından itibaren Zafer Tank Taşıma Uluslararası Nakliyat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi olarak sektörde yerini sağlamlaştıran Zafer Tank Taşıma, gelişen teknolojiye ve imkanlara paralel olarak yenilikçi, sürdürülebilir bir istikrarla ilerlemesini sürdürüyor. 





ATA Freight Line’dan dört dörtlük ürün paketi



Başlattığı dönüşüm hamlesiyle yenilikçi ve entegre tedarik zinciri çözümleri sunan bir firmaya dönüşen ATA Freight Line, 1 Eylül’den itibaren pazara sunacağı Vizio MyWay, ATAGuarantees, ATACares ve ATAPremier’den oluşan 4 özel ürünle müşterilerine ticarette bir adım önde başlama fırsatı sunuyor.