e
Banner

Etiketler: taşımacılık



Büyük gemi kozu, ABD’nin otomotiv ithalatını 150 milyar $’a ulaştırdı



Bir seferde 8500 araç taşıma kapasitesine ulaşabilen gemilerle güçlenen otomotiv lojistiği, Amerika’nın bitmiş oto ithalatındaki büyük sıçrayışın en önemli tetikleyicilerinden…




Hava kargoda Leisure Cargo Fzco - Pegasus Kargo işbirliği



Leisure Cargo FZCO, Pegasus Kargo’nun Ortadoğu, Afrika ve Hindistan bölgelerinin yanı sıra Ukrayna, Rusya, Uzak Doğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nun kargo genel satış acentesi oldu.




Ceva Türkiye'den globale Türk yönetici



Dünyanın en büyük kontrat lojistiği firmalarından CEVA’da 2000 yılından beri görev yapan Turhan Özen, Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika Operasyonları’nı içine alan BAMECA Bölgesi’nin İş Geliştirme ve Satış’tan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandı.




Goodyear, kamyon şoförleriyle buluştu


Yayın: 20-04-2013
Kategori: Lastik

Kamyon şoförlerinin yol arkadaşı Goodyear, “Dünyanın yükünü birlikte çekmeye geliyoruz!” diyerek bu yıl yine Türkiye yollarına çıktı. Goodyear, Edirne’de kamyon şoförleriyle bir araya geldi.




UND yönetimi Konya’da toplandı



Uluslararası Nakliyeciler Derneği aylık yönetim kurulu toplantısı Konya’da yapıldı. UND Yönetim Kurulu Üyeleri ve Konya üyelerinin katıldığı toplantıda Konya Lojistik Merkez çalışmaları hakkında bilgiler verildi.




Denizyolu ticaretinde fırsatlar ülkesi Türkiye


Yayın: 18-07-2014
Kategori: Denizyolu

8.333 km’yi bulan sahil şeridi Asya ve Avrupa’yı bağlaması, enerji üreten ülkelere yakınlığı, uluslararası ulaşım yolları üzerinde bulunması, yeterli oranda kara ve demiryolu bağlantısı sebebiyle denizyolu taşımacılığında önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye,2023 yılında filosunu tonaj bazında 50 milyon DWT'ye ulaştırarak denizyolu ticaretinde dünyada ilk 10 ülkeden biri olmayı hedefliyor.  




Tehlikeli ve kimyasal maddede 30 yıllık uzmanlık ALIŞAN LOJİSTİK


Yayın: 15-07-2015
Kategori: Kimya

“Türkiye’de ADR kurallarını en üst düzeyde uygulayan tek firma konumundayız” diyen Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Jan Devrim, tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığa, güçlü bir altyapıya ve başarılı bir çalışma modeline sahip olduklarını söylüyor. 





Batu International Logistics likit taşımacılığında komple çözüm sunuyor



Batu International Logistics, tehlikeli madde ve kimya sektörüne kara, demir, deniz ve havayolu, Ro-Ro, depo & antrepo ve 4PL çözümleri sunuyor. Müşterilerinin her talebine tek bir çatı altında alternatif çözümler sunarak avantaj yarattıklarını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara “Amacımız bu pazardan çok daha fazla pay alabilmek” diyor.





Castrol 3,5 yıldır sıfır kazayla sevkiyat yapıyor



CEVA ile ortaklaşa hayata geçirdikleri“Kazan&Kazan” projesiyle yaklaşık 70 olan toplam ihlal sayısını 15’e düşürdüklerini,  CO2 salınımlarını ise bir önceki yıla göre oranında azalttıklarını belirten Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Direktörü Kerim Kermen, “1300 günü aşkın bir süredir kazasız operasyon gerçekleştiriyoruz” diyor. 





TÜPRAŞ’ın akaryakıt sevkiyatları Demiryolu Lojistik’e emanet


Yayın: 15-07-2015
Kategori: Demiryolu

Demiryoluyla akaryakıt taşımacılığı modeline öncülük eden Demiryolu Lojistik, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ’ın İzmit, Kırıkkale ve Batman rafinerileri arasındaki akaryakıt taşımalarını organize ediyor. Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, İzmit ve Kırıkkale rafinerileri arasında yapılan taşımaları 2 milyon tona çıkarmak için TCDD’nin 2’nci ve 3’ncü blok trenleri sefere koymasını beklediklerini vurguluyor.