e
Banner

Etiketler: taysad



Otomotiv sanayi pazarlarda lojistikle puan toplayacak


Yayın: 06-11-2012
Kategori: Otomotiv

2012 Ocak-Ağustos döneminde 5,5 milyar dolarlık ihracata imza atan Türk otomotiv yan sanayi, yüzü Rusya, Brezilya ve Afrika ülkelerine döndü.





Çin’de yem olmamanın 10 altın kuralı


Yayın: 25-02-2013
Kategori: Otomotiv
Etiketler: taysad

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), dünyanın yeni ticaret merkezi olmaya aday Çin’i gözüne kestirdi. TAYSAD'ın düzenlediği çalıştayda bu ülkede iş yapmak isteyen tüm işadamlarına 'oyuna getirilmeden iş yapabilmenin 10 altın kuralı' açıklandı.




Otomotiv Tedarik Sanayi 2016 hedeflerini belirledi


Yayın: 20-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, otomotiv sanayisinin ülkenin en yüksek ihracat payına sahip sektörlerinden biri olduğuna vurgu yaparak tedarik sanayisinin 2016 yılında ana sanayi ve devlet temsilcileriyle uyum içinde çalışarak rekabet gücünü ve verimliliği arttıracak projelerini sürdüreceğini söyledi.




Otomotiv yan sanayinin önceliği intermodal


Yayın: 05-02-2016
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörünün ihracat hedeflerine ulaşmasının lojistiğin doğru ve verimli bir şekilde planlanması ve yönetilmesiyle mümkün olduğunu vurgulayan TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu,“Sanayimizin %95’inin yer aldığı Doğu ve Güney Marmara’da intermodal taşımalar için lojistik altyapısı yetersiz. İhracat açısından limanların çevresindeki kara ve demiryolu ağının zenginleştirilmesi ve özel oto-port limanların desteklenmesi öncelikler arasında olmalıdır” diyor.  
 




Tırsan'a Taysad'dan başarı ödülü


Yayın: 12-04-2016
Kategori: Ticari Araçlar
Etiketler: ar-ge ödül taysad tırsan

İstanbul, 12 Nisan 2016 – 38 yıldır aralıksız Türkiye’nin lider treyler üreticisi olan Tırsan, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından verilen Başarı Ödülleri çerçevesinde Faydalı Model alanında birincilik ödülü aldı.




Otomotiv yan sanayinde multimodal çözümler yükseliyor


Yayın: 20-09-2018
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye’deki lojistik tedarikçi altyapısının otomotiv sektörünün taleplerine fazlasıyla cevap verdiğini ve ihracatta yakaladığı başarıda önemli pay sahibi olduğunu belirten Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkan Yardımcısı Kemal Yazıcı, sevkiyatlarda en çok denizyolu ve karayolunun tercih edildiğini söylüyor.




TIRSAN, patent tescilinde 4. kez şampiyon oldu


Yayın: 02-04-2024
Kategori: Ticari Araçlar
Etiketler: patent taysad tirsan

Güvenilir lider Tırsan, 2023 TAYSAD Ödülleri Patent kategorisinde 1.lik ödülünün sahibi oldu. Ar-Ge çalışmalarına sürekli devam eden Tırsan, En Çok Patent Tescili Alan Üyeler kategorisinin dördüncü kez şampiyonu oldu.