e
Banner

Etiketler: otomotiv



Ekol taşımalarını yüzde 30 artıracak


Yayın: 11-04-2016
Kategori: Lojistik

Otomotiv lojistiğinin toplam iş hacimleri içinde %30’un üzerinde pay aldığını belirten Ekol Lojistik CRM & Satış Genel Müdürü Demir Temurboğa, “Türk otomotiv sektörü ihracatı 2016 yılında %9’luk artış oranı ile 23 milyar dolar olarak hedeflenirken, Ekol Lojistik’in otomotiv sektöründeki ihracat artışı %30 civarında olacak” dedi. 
 




Skyair’den otomotiv sektörüne jet hızında hizmetler


Yayın: 11-04-2016
Kategori: Havayolu

Uçak kiralamada en yoğun talebi otomotiv sektöründen aldıklarını belirten Skyair Ticaret Direktörü Erdinç Ertemel, “Üretim bandına acil yetiştirilmesi gereken yedek parça ya da ekipmanlar için bırakın ufak kargo uçağını, VIP JET bile kiralıyoruz ve ‘OBC on board’ kurye diye tabir ettiğimiz bir elemanımızla müşterimize çözüm sunuyoruz” diyor. 




Toyota çevreci taşıma modlarına yöneldi


Yayın: 13-04-2016
Kategori: Otomotiv

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çevreci taşıma modlarına yöneliyor. Toplam taşıma ve hareketi azaltmak için sürekli iyileştirmeler yaptıklarını, uzun mesafeli taşımalarda karayolu yerine deniz ve demiryolunu tercih ettiklerini belirten TMMT Üretim Kontrol Müdür Yardımcısı Hasan Aydemir, sağlanan yakıt tasarrufu ve azalan karbondioksit salınımının maliyet açısından da avantaj yarattığını söylüyor. 




U.N. Ro-Ro yeni yatırım ve projelerle büyümede vites artıracak


Yayın: 13-04-2016
Kategori: Denizyolu

Türkiye ile Avrupa arasında intermodal taşımacılık köprüleri kuran U. N. Ro-Ro yeni yatırım ve projelerle intermodal altyapı sağlayıcısına dönüşümünü hızlandırmaya devam ediyor. 




ASAV’dan otomotiv lojistiğinde çok özel taşıma


Yayın: 15-04-2016
Kategori: Lojistik

Otomotiv lojistiği kapsamında bitmiş üründen yedek parçaya, ara üründen hammaddeye kadar birçok alanda taşıma yapan ASAV, 2015’te çok özel bir projeye imza attı. 




Mars Logistics milk-run hizmetlerine Renault ile başladı


Yayın: 15-04-2016
Kategori: Lojistik

Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, otomotiv sektörüne sunmaya başladıkları milk-run taşımacılık modeli sayesinde, planlı seferlerle tam zamanında lojistik hizmet sunarken, depo stok yüklerini azaltarak maliyet avantajı yarattıklarını söylüyor. 




Otomotiv sektörünün lojistik ihtiyaçları


Yayın: 18-04-2016
Kategori: Demiryolu

Ömer Faruk Bacanlı / DTD Genel Sekreteri




Pimsa Otomotiv’in lojistikte 6 performans kriteri


Yayın: 18-04-2016
Kategori: Otomotiv

Çalıştıkları lojistik şirketlerini altı kritik başlıkla seçtiklerini belirten Pimsa Otomotiv Lojistik ve Planlama Müdürü Barış Güngör, bu başlıkları; hızlı tekliflendirme, hedef fiyatın yakalanması, doğru bilgilerin paylaşımı, teslimat süreleri için garanti verilmesi, evrak teslimatlarının zamanında, doğru kişilere yapılması ve teslimat sürelerine uyum olarak sıralıyor. 

 





Lojistiğin rekabete katkısı hayati nitelikte


Yayın: 19-04-2016
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörünün uzun vadedeki başarısının, rekabetçi yapısının muhafaza edilmesi ve hatta daha da iyileştirilmesine bağlı olduğunu vurgulayan TAİD Yönetim Kurulu Başkanı H. Bahadır Özbayır, “Lojistik sektörünün bu yapıya katkısı hayati niteliktedir” dedi. 




Otomotiv endüstrisi için yeni pazarların anahtarı lojistik


Yayın: 19-04-2016
Kategori: Otomotiv

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisi 2023’te 4 milyon üretim ve 3 milyon ihracat hedefine ulaşsa bile mevcut lojistik altyapısı ile hızlı ve sürdürülebilir bir ihracatın mümkün olmadığını belirtti.