e
Banner

Etiketler: oib



Otomotiv endüstrisi lojistikte modern altyapıya kilitlendi



2012 yılında 19 milyar dolarlık dış satışla ihracatta 7. kez şampiyonluk ipini göğüsleyen otomotiv endüstrisi, lojistik sektöründen bu güçlü büyümeyi destekleyecek adımlar bekliyor. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Orhan Sabuncu, 2023 için önlerine koydukları 75 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmeleri için lojistik sektörünün modern bir yapıya kavuşturulmasının zorunluluğuna dikkat çekiyor.




Otomotiv endüstrisinin gözü Cezayir pazarında



Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Kuzey Afrika’nın en önemli otomotiv pazarlarından Cezayir’de işbirliği fırsatları arayacak. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, “Cezayir’de trafikteki araçların yüzde 50'si Fransız menşeli Renault, Peugeot ve Citröen gibi markalar olması bu pazarın bizim tedarik ve yedek parça sanayimiz açısından önemini artırıyor” dedi.




Otomotivin yeni pazarlardaki kılavuzu lojistik olacak



AB ülkelerinde yaşanan daralmanın otomotiv sektörünü Amerika, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetler gibi yeni pazarlara yönelttiğine dikkat çeken Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, endüstriyi bu pazarlarda başarıya taşıyacak olanın, altyapısı modernize edilmiş ve güçlü bir lojistik sektörü olduğunu vurguluyor.





Otomotiv endüstrisi için yeni pazarların anahtarı lojistik


Yayın: 19-04-2016
Kategori: Otomotiv

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, otomotiv endüstrisi 2023’te 4 milyon üretim ve 3 milyon ihracat hedefine ulaşsa bile mevcut lojistik altyapısı ile hızlı ve sürdürülebilir bir ihracatın mümkün olmadığını belirtti.