e
Banner

Etiketler: minivan



Batu’nun minivan servisi revaçta


Yayın: 18-04-2016
Kategori: Lojistik

Batu International Logistics’in otomotiv sektörü için havayoluna alternatif olarak geliştirdiği minivan ultra ekspres servis hizmetine talep artıyor. 




Batu’nun minivan servisi tekstil sektöründen tam not aldı


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Lojistik

Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan servisiyle tekstil sektöründe portföylerini genişlettiklerini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Avrupa’nın herhangi bir noktasına 36-48 saat arasında ulaşabiliyoruz. Minivan servisimizle yılda toplamda 420’yi aşkın taşıma operasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi. 




İhracatçı TIR kuyruklarını “minivan”la aşıyor


Yayın: 06-11-2020
Kategori: Lojistik

Özellikle Avrupa’ya açılan sınır kapılarında uzayan tır kuyrukları, ihracatçıyı minivanla taşımaya yönlendirdi. SelTrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Yüksel, sınır çıkışları gecikince teslimat sürelerinin de arttığını belirterek, “Kapıda zaman kaybetmek istemeyen ihracatçılar yüklerini minivanlar ile taşıtmayı tercih ediyor.” dedi.




‘Küçük' araçlar ihracatta 'Büyük' iş çıkardı


Yayın: 17-02-2021
Kategori: Karayolu

Korona virüs önlemleri kapsamında sınır geçişlerinde uygulanan kısıtlamalar ve tır kuyrukları 2020 yılında dış ticaret şirketlerini taşımacılıkta minivan olarak bilinen küçük araçlara yöneltti. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, ihracatçı ve ithalatçıların pandemi nedeniyle ortaya çıkan engelleri aşmak için yoğun ilgi gösterdiği minivan seferlerinin yüzde 80 arttığını belirtti.




Avrupa'ya ihracatta minivana talep arttı


Yayın: 03-08-2021
Kategori: Lojistik

Dondurulmuş gıdalardan otomotiv sektöründeki yedek parçalara, hızlı teslim edilmesi gereken ürünlerde ihracat giderek artıyor. Bu tabloda minivan taşımacılığının büyük rol oynadığına işaret eden Naklico Kurucu Ortağı Alper Par, “Veriler, sadece otomotiv sektöründe Avrupa’ya yapılan ihracatın bu yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre %32 artış kaydettiğini gösteriyor. Avrupa’yı hedefleyen sektörlerin önünü ise kısa teslim süresiyle minivan taşımacılığı açıyor” dedi.




Batu, pandemi karşısında elini alternatif çözümlerle güçlendirdi



Pandemi döneminde karayolundaki zorlukları intermodal ve minivan hizmetiyle aşan Batu International Logistics, konteyner krizine karşı demiryoluyla alternatif yarattı. E-ihracat lojistiği hizmetini devreye alan şirket, yatırımda ve büyümede hedeflerini de belirledi. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, fuar lojistiği, ekspres taşımacılık ve intermodal operasyonlarını büyüteceklerini, kara, hava ve deniz taşımacılığında servis verdikleri coğrafyayı genişleteceklerini, yeni depo ve ofis yatırımı ile beraber, ulusal dağıtım kanallarını geliştireceklerini aktardı. 




BATU, tır kuyruklarını minivan ile baypas ediyor


Yayın: 10-08-2022
Kategori: Lojistik

Batu International Logistics, Türkiye’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarında onlarca kilometreyi bulan ve 6-7 günde anca aşılabilen tır kuyruklarını minivan araçlarla baypas ediyor. Şirket, acil taşınması gereken 1.300 kiloya kadar yükleri birçok Avrupa ülkesine 48 saat içinde teslim ediyor. Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Gıda, tekstil, otomotiv ve kimya başta olmak birçok sektöre minivan hizmeti veriyoruz. ‘-18/+18 °C’ araçlarla da minivan taşımacılığı yapıyoruz.” dedi.




Mavi Martı Trans filoyu büyütecek, Almanya’da depo açacak


Yayın: 19-10-2022
Kategori: Karayolu

Avrupa ülkelerine parsiyel ve komple karayolu taşıma hizmeti veren, minivan araçlarla sunduğu yük taşımacılığıyla alternatif yaratan Mavi Martı Trans, filo ve depo yatırımlarını hızlandırdı. Almanya’da depo açmaya hazırlanan şirket, alacağı YYS belgesi almak için çalışma yürütüyor.  




Primer Global Logistic cirosunu 2.5 kat artıracak



Avrupa-Türkiye hattında geniş bir lojistik hizmet yelpazesine sahip olan Primer Global Logistic, kimya, makine, inşaat, gıda, yedek parça ve tekstil sektörlerine butik çözümler sunuyor. Primer Global Logistic Genel Müdürü Tahsin Yaltur, “2023 yılı hedefimiz özmal ve yurt dışı yatırımlarımız ile birlikte 25 milyon euro ciroya ulaşmak. Önümüzdeki ay itibari ile 10 adet tır ile başlayıp sene sonunda tır sayımızı 35’e tamamlamayı planlıyoruz” dedi.




Hubtic’ten hava yoluna alternatif hızlı çözüm


Yayın: 17-10-2023
Kategori: Lojistik

Dijital lojistik şirketi Hubtic, Türkiye-Avrupa arasında hızlı gönderilmesi gereken düşük tonajlı ithalat ve ihracat yükleri için minivan hizmeti sunmaya başladı. Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, minivan taşımacılığının düşük tonajlı yüklerde hava yolu taşımacılığına göre hız ve maliyet avantajı sağladığını söyledi.