e
Banner

Etiketler: lojistik



Aygaz yılda 1.140 kez dünyayı turluyor


Yayın: 29-10-2018
Kategori: Kimya

Yıllık 1 milyon tonun üzerinde LPG’nin tüplügaz ve dökmegaz olarak dağıtımını gerçekleştiren Aygaz, 60’ı aşkın firmadan nakliye hizmeti alıyor. Bir yılda dünyanın çevresini 1.140 kere turlayan bir dağıtım filosuna sahip olduklarını belirten Aygaz Karayolu Lojistik Yöneticisi Önder Akan, “Nakliyecilerimizi değerlendirme kriterlerimize göre seçiyor, yol güvenliğine ve ikmal emniyetine uygun, SEÇ-G kurallarına haiz, doğru atık yönetimi ile çalışmayı prensip edinen firmaları tercih ediyoruz” diyor. 




TİM’den İstanbul Yeni Havalimanı'na dünya çapında dev kampanya


Yayın: 29-10-2018
Kategori: Havayolu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM ), İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı kapsamında  uluslararası boyutta tanıtım kampanyası başlattı. 




LOJİSTİKTE BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ


Yayın: 29-10-2018
Kategori: 10 Soruda

“Blockchain lojistiğin aspirini mi?” diye soran Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Güner Gürsoy, “Hiçbir teknoloji için tüm alanlarda mükemmel sonuç ve fayda sağlar denemeyeceği gibi yok da sayılmaması gerekiyor. Lojistik süreçler ve sistemlerde blockchain’in güçlü olduğu ve avantaj sağlayabildiği oranlarda uygulamalar geliştirilmekte ve geliştirilmeye devam edecektir. Olumlu ve olumsuz önyargılarımızdan kurtularak rekabetçi ve fark yaratan lojistik sistemlerimizi daha da geliştirmek için blockchain teknolojisini daha iyi anlamaya ve kullanım alanlarını sorgulamaya çalışmalıyız” dedi. 




Kombine yük taşımacılığına teşvik yolda



Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, kombine yük taşımacılık hizmetlerinin teşvik edilmesi ve belirli şartlar altında taşıma işleri organizatörlerinin kombine taşımacılık operatörü olmalarının da önünü açan bir yönetmelik hazırladı. TMKT Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım, yakın zamanda sektörün görüşlerine açacakları yönetmeliği 2019 yılı içerisinde yürürlüğe sokmayı hedeflediklerini söyledi. 




Sarp Intermodal hizmet ağına iki halka daha ekledi


Yayın: 06-12-2018

Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’da yer alan 36 ülkeye servis sunan Sarp Intermodal, yeni yatırımlarla Avrupa’da büyümeye devam ediyor. İtalya’nın ardından Bulgaristan’da ofis açan şirket, ayrıca Rusya ve Ukrayna odaklı olmak üzere “Mark Multimodal” adıyla yeni bir şirket kurdu. Sarp Intermodal Genel Müdür Yardımcısı Şenol Taş, Almanya ve İngiltere’de de yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı. 




Trans.eu intermodalde dijital köprüler kuruyor


Yayın: 09-12-2018

Lojistik operatörlerini, forwarderları, üretici şirketleri ve taşıyıcıları aynı platformda buluşturan Trans.eu, intermodal taşımacılık alanında da dijital bir platform olmayı hedefliyor. Trans.eu Ülke Müdürü Özgür Kesemen, Kazakistan Demiryolları ile imzaladıkları anlaşmayla intermodal taşımacılığın gelişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söylüyor. 




AsstrA, Asya’ da Türkiye üzerinden genişliyor


Yayın: 09-12-2018
Kategori: Lojistik

AsttrA, Türkiye üzerinden Asya pazarında etkinliğini arttırıyor. AsstrA İstanbul Şube Müdürü Elena Firsova, Türkiye’de açtıkları ofisle hem Asya'daki müşteri portföyünün genişletilmesi hem de Türk müşterileriyle ortaklıkların pekiştirilmesi için mükemmel bir fırsat yakaladıklarını söyledi. 




BGL’nin hedefi dünya GSMH’sının %95’inde olmak


Yayın: 09-12-2018
Kategori: Karayolu

Barsan Global Lojistik, 29 ülkede bulunan 67 lojistik merkeziyle GSMH’sı dünya ekonomisinin %81,67’sini oluşturan ülkelerde hizmet veriyor. Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, açacakları yeni lojistik merkezlerle 2018 sonunda dünya ekonomisinin %92,31’ini; 2019 sonunda ise %94,89’unu oluşturan ülkelerde olmayı hedeflediklerini söylüyor. 




CEVA Lojistik’ten e-ticaret lojistiği atılımı


Yayın: 15-01-2019
Kategori: Lojistik

CEVA, e-ticaret lojistiği alanında sunduğu hizmetleri yatırımlarla güçlendiriyor. Depo yönetimi, B2C dağıtım ve iade lojistiği hizmetlerini gerçekleştirdikleri yatırımlarla yeniden yapılandırdıklarını belirten CEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, ayrıca Gebze’deki depoları için TAPA A sertifikası aldıklarını söyledi. 




Kahve Dünyası maliyetlerini nasıl minimize etti?


Yayın: 17-01-2019
Kategori: e-ticaret

Her gün mağazalarında 100 binden fazla kişiyi ağırlayan Kahve Dünyası, yılda yaklaşık 15 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Lojistik süreçlerini iyileştirmek için iki önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirten Kahve Dünyası Tedarik Zinciri Direktörü Altuğ Durmaz, dağıtım süreçlerini outsource ederken, stok seviyelerini de minimize ederek maliyetleri düşürdüklerini söylüyor.