e
Banner

Etiketler: lojistik



Turkish Cargo 2016’da 53.000 ton gıda ve 15.000 ton ilaç taşıdı


Yayın: 24-10-2017
Kategori: Havayolu

Gıda ve sağlık endüstrisinde hava taşımacılığına olan talep artarken, Turkish Cargo da sunduğu özel çözümlerle bu talebe en doğru cevabı veriyor. 2016’da 53.000 ton gıda ve 15.000 ton sağlık taşıması yapan Turkish Cargo, 2017’de hem bozulabilir kargo hem de ilaç gönderileri oranlarında %35 gelir artışı hedefliyor. 




Ekol çözümleri sağlık sektörüne ilaç gibi geliyor


Yayın: 24-10-2017
Kategori: Lojistik

Pharma CMO Zirvesi’nde konuşan Ekol Sağlık Sektörü Yöneticisi Ahmet Lütfi Dörtyön, “Türkiye’de ilaç takip sistemi için Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız entegrasyonu, Avrupa Birliği, Suudi Arabistan ve Rusya gibi ülkelerin resmi ilaç takip sistemleri ile de sağlayarak, ilaç firmalarına baştan sona tedarik zinciri çözümleri sunmaya devam ediyoruz” dedi.   




PepsiCo 10’dan fazla lojistik şirketinden destek alıyor


Yayın: 24-10-2017
Kategori: Gıda

Türkiye'nin lider yiyecek içecek şirketi olma yolunda devam eden PepsiCo, geleneksel satış kanalına bayiler, organize ticaret ve yerinde tüketim noktalarına 3PL firmalarıyla ulaşıyor. 10’dan fazla farklı lojistik firmasından nakliye ve mikro dağıtım operasyonlarının yanısıra,  katma değerli hizmetler konusunda da hizmet aldıklarını belirten PepsiCo Türkiye Tedarik Zinciri Geliştirme ve Verimlilik Müdürü  İrfan Tokpınar, “Lojistik tedarikçilerimizi çözüm ortağı olarak görüyor, karşılıklı kazan-kazan ilkesine bağlı kalarak birçok verimlilik projesine birlikte imza atıyoruz” diyor. 




PANDA yılda 2 bin adet tırla depolarda


Yayın: 25-10-2017
Kategori: Gıda

Türkiye'nin önde gelen dondurma markası PANDA, yılda 2 bin adet tır sevkiyatı gerçekleştiriyor. Satış ve lojistik süreçlerini direkt dağıtım ve distribütör ağlarıyla yönettiklerini belirten PANDA Tedarik Zinciri Müdürü Mete İltaş, “Tırlarımzın her birinde bulunan data loggerlar sayesinde ürünlerimiz satış noktalarına uygun şartlarda ulaştığını kontrol etmekteyiz. Kaynaklarımızı en ideal şekilde kullanarak rut optimizasyonunu sürekli iyileştirmekte ve buna bağlı olarak da sistemimizin bütünlüğünü sağlamaktayız” diyor. 




İlaç firmaları tedarik zincirinde 10 farklı model kullanıyor


Yayın: 25-10-2017
Kategori: Gıda

2,23 milyar kutuluk hacme ve 20,67 milyar TL’lik değere ulaşan, 150’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Türkiye ilaç endüstrisinde 10 farklı tedarik zinciri yapısının bulunduğunu belirten UCB Pharma Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Tedarik Zinciri Kıdemli Müdürü Dr. Emre Göllü, çokuluslu firmaların lojistikte dış kaynak kullanarak 3PL firmalarıyla çalışmayı tercih ederken, yerli firmaların ise birincil ve ikincil üretimin yerlerine de bağlı olarak kısmen hizmet aldıklarını söylüyor. Güllü, yerli üretim hamlesiyle birlikte birçok firmanın, tedarik zinciri süreçlerini yeniden kurgulamak veya sıfırdan oluşturmak durumunda kalacağının altını çiziyor. 




Şölen lojistik süreçlerini teknolojiyle donattı



100’ü aşkın ülkeyi Türk çikolatasıyla tanıştıran Şölen, yıllık 100 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Tedarik zinciri süreçlerini teknoloji yatırımlarla güçlendiren şirket, ürünlerini ilk günkü tazeliğiyle tüketicilerine ulaştırıyor. Gıda firmaların özellikle parsiyel ürün dağıtımlarında ortak platformlar kullanmadan kaçınmalarının, maliyet ve hizmet kalitesini negatif etkilediğine dikkat çeken Şölen Tedarik Zinciri Direktörü Mehmet Ali Aslan “Sektörün kamyonların içerisinde değil raflarda rekabet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortak altyapı kullanımının artması, herkes için daha iyi hizmet ve kalite sağlayacaktır” dedi. 
 




Mars Logistics Milk Run hizmetini 2 yıl uzattı


Yayın: 07-12-2017
Kategori: Lojistik

Mars Logistics, 2015 yılında başladığı Milk Run hizmetinin süresini 2 yıl daha uzattı. Bu kapsamda iki dev firmanın operasyonlarını da yürütmeye başlayan Mars Logistics yılda toplam 42 bin sefer gerçekleştiriyor.




3. EKONOMİ ve LOJİSTİK ZİRVESİ 9 MAYIS 2018'DE



Ekonomi dünyası, kamu ve lojistik sektöründen güçlü bir katılımın sağlandığı Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nin üçüncüsü 9 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.




ATA Freight Türkiye Genel Müdürü Haluk Yavuz: Pazara daha fazla nüfuz edeceğiz


Yayın: 19-12-2017
Kategori: Lojistik

2017’nin “En İyi 10 Taşımacılık Yönetimi Çözüm Sağlayıcılarından” biri olarak seçilen ATA Freight, Türkiye’de yeni genel müdürü Haluk Yavuz ile 2018’de pazara daha fazla nüfuz ederek, agresif bir büyüme hedefliyor. Satış alanında güçlü bir tecrübeye sahip olan Yavuz, ajandasındaki başlıkları, satış ekibini daha da güçlendirmek, güçlü oldukları servislerin yanı sıra hava kargo ürününe de ağırlık vermek olarak açıkladı. 




Turgut Erkeskin: Lojistikte her başarı sınırları aşıyor


Yayın: 19-12-2017
Kategori: Lojistik

FIATA Başkanlık Divanı'na seçilen Turgut Erkeskin, lojistikte bölgesinde güçlü bir yapıya sahip olan Türkiye’nin tüm dünya ile entegre olması, iyi örneklerden istifade etmesi, kendi iyi örneklerini de dünyaya tanıtması, yeni iş modellerine ve iş yapış şekillerine adapte olması gerektiğine dikkat çekerek,  “Bu da her zaman her yerde karar alma mekanizmalarına yakın, hatta içinde olmakla gerçekleşiyor” dedi.