e
Banner

Etiketler: lojistik



Tehlikeli madde taşımacılığında düzenlemeler tamam top lojistik şirketlerinde



Tehlikeli maddelerin güvenli bir şekilde elleçlenmesi ve taşınmasını sağlayacak temel hukuki düzenlemelerin yapılarak uygulamaya konulduğunu, eğitim, sertifikasyon ve denetim alanında ise önemli çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık, “Lojistik firmalarımızın iş süreçlerini ve yönetim anlayışını tehlikeli madde lojistiğinin gereklilikleri ışığında yeniden dizayn etmesi gerekmektedir” diyor. 




İTT Logistics yenilikçi çözümler peşinde!



İTT Logistics likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığında katma değeri yüksek kombine çözümler sunuyor. Likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığında “işinin ehli” olduklarını belirten İTT Logistics Genel Müdürü Muhammet Çil, bu alana dönük araç ve şube yatırımının yanı sıra yeni bir teknoloji üstünde çalıştıklarını açıklıyor. 




Gökbil, Avrupa’da rüştünü ispatladı sırada Ortadoğu ve BDT var



Avrupa taşımalarında kimya endüstrisinin en yakın partneri konumunda olan Gökbil, başarısını yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Hollanda’da açtığı ofisle Avrupa kimya endüstrisiyle doğrudan temas içine giren şirket, Barcelona ve Dubai’de ofis açmak için çalışma yürütüyor. Gökbil Genel Müdürü Kaan Kulga, güçlenmeye öncelik verdikleri pazarları Ortadoğu ve BDT ülkeleri olarak açıklıyor. 




Lojistik ihracatın kimyasını düzeltiyor


Yayın: 28-08-2017
Kategori: Kimya

Türkiye kimya sektörünün ihracatta daha iyi bir noktaya gelmesinde lojistiğin en önemli sektörlerden biri olduğunu vurgulayan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, taşımalarda ise en önemli hususun maddenin yapısal tehlikesi çerçevesinde sınıflandırılması olduğunu söylüyor.




3PL SEÇME SANATI


Yayın: 17-10-2017
Kategori: Özel Röportaj

Tarık Ateş / Nordex Enerji A.Ş. Proje Lojistik Müdürü 
 




CEVA’dan gıda ve sağlık lojistiğinde A’dan Z’ye çözümler


Yayın: 17-10-2017
Kategori: Lojistik

Dünyanın önde gelen tedarik zinciri yönetimi şirketlerinden CEVA, hem yurtiçinde hem de yurtdışında A’dan Z’ye çözümlerle gıda ve sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunuyor. 




Metro 20 bin çeşit gıda ve 30 bin çeşit gıda dışı ürünü nasıl yönetiyor?


Yayın: 18-10-2017
Kategori: Gıda

Metro Toptancı Market’leri 36 satış noktasından, 1 milyondan fazla müşteriye hizmet sunuyor. 20 bin çeşit gıda ve 30 bin çeşit gıda dışı ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek müşterilerine sunduklarını belirten Metro Toptancı Market Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Gürhan Saatçioğlu, tüm lojistik aktivitelerini bir çatı altında toplayarak, ürünlerin raftaki bulunurluğunu arttırırken, karbon ayak izini de düşürdüklerini aktarıyor. 




BATU’nun iş hacminin dörtte birini gıda oluşturacak


Yayın: 18-10-2017
Kategori: Lojistik

Gıdanın iş hacmi içindeki payını %25’e çıkarmayı hedefleyen Batu International Logistics, filosundaki frigorifik araç sayısını arttırmaya ve Almanya’da da depo yatırımı yapmaya hazırlanıyor. 




Gıda güvenliği için kısa tedarik zinciri kurulmalı


Yayın: 18-10-2017
Kategori: Gıda

Türkiye’de gıda lojistiğinde en büyük sorunun yaş meyve ve sebze taşımacılığında yaşandığına dikkat çeken Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Prof.Dr.Mehmet Tanyaş, “Dağıtım kanalı; üretici – toplayıcı - komisyoncu (üretim yerinde) – nakliyeci- toptancı komisyoncu (tüketim yerinde) – depo – perakendeci – tüketici şeklindedir. Bu uzun süreç kaybı ve hem maliyetleri artırmakta, ürün kalitesini düşürmektedir. Gıda güvenliğinin sağlanması ve kayıpların önlenmesi için kısa tedarik zinciri oluşturulmalıdır” diyor. 




ASCO’dan soğuk zincir taşımalarına Carrier güvencesi



Carrier Transicold’un Türkiye distribütörü ASCO Soğutma, hafif ticari araç, dizel motorlu kamyon ve treyler tipi olmak üzere 3 ayrı kategoriye yönelik soğutucu ürünleriyle hassas ve bozulabilir ürünlerin taşınmasını her adımda destekliyor. Carrier markasını Türkiye pazarında da lider yapmayı hedeflediklerini belirten ASCO Soğutma Genel Müdürü Ünsal Angar, 2017 yılı içinde 2.el cihaz satışlarına başlayacaklarının müjdesini verirken, 2018’de ise yetkili servis sayısını arttıracaklarını söylüyor.