e
Banner

Etiketler: lojistik



Akdenizli DeFacto lojistikte de kendi rüzgarını estiriyor


Yayın: 22-09-2012
Kategori: Tekstil

Türkiye hazır giyim sektöründe “Akdenizli” olarak markalaşan DeFacto, yılda yaklaşık 50 milyon ton yük trafiği yaratıyor.




İşte yeni ÖTV oranları


Yayın: 22-09-2012
Kategori: Karayolu
Etiketler: lojistik ötv

Bakanlar Kurulu kararı ile bazı malların ÖTV tutarlarında artışa gidildi.




Lojistikteki büyüme ekonomiyi sollayacak


Yayın: 23-09-2012
Kategori: Lojistik
Etiketler: lojistik sektör

Türkiye ekonomisinin 2012 yılında %4-5  büyümesi beklenirken UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, lojistik sektöründeki büyüme oranını olarak açıkladı. Erkeskin, Türkiye’nin lojistikte transit bir ülke olmasının ve firmaların lojistik hizmet satın alma yoluna gitmesinin bu büyümede büyük rol oynadığına dikkat çekti.

 




Karayolu taşımacılığı e-dönüşümle yeniden doğacak


Yayın: 24-09-2012
Kategori: Karayolu

Global lojistik arenasında intermodala doğru yönelme eğilimlerinin,  karayolu taşımacılığı açısından yeni açılımları zorunlu hale getirdiğini belirten FIATA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FIATA Karayolu Çalışma Grubu Başkanı Kosta Sandalcı, sektörün üzerindeki ölü toprağını operasyonlara hız kazandıracak elektronik TIR karnesi ve e-CMR gibi yeni uygulamalarla atacağını söylüyor.

 




Lojistik sektöründe eğitim ve istihdam


Yayın: 24-09-2012
Kategori: Bir Bakışta

Milyar dolarlık ciroya ulaşan lojistik sektörü 21. yüzyılın meleği olarak görülüyor. 





Lojistik firmalarını rekabette öne taşıyacak 3 öneri


Yayın: 29-09-2012
Kategori: Tekstil

Tekstil sektörünün 2011 yılında gerçekleştirdiği 8 milyar dolar ihracatla 2023 hedefleriyle örtüşen önemli bir psikolojik sınırı aştığını belirten İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, “Hız, maliyet, esneklik, sektör olarak bizim de rekabette kullandığımız üç önemli kavram. Hızlıyız, maliyetlerimiz kalitemizle uyumlu ve müşterimiz için esnek çözümler sunuyoruz. Başarımızın kaynağı budur. Lojistik sektöründen de bunları bekleriz” diyor.





KRONE, IAA’da lojistik sektörü için yeni çözümler sergiledi


Yayın: 24-09-2012
Kategori: Ticari Araçlar

Krone,  “Verimliliği Yaşayın” sloganı ile yer aldığı IAA 2012 Fuarı‘nda ürünleri ile lojistik sektörüne sunduğu yenilikçi ve sektörün çalışma şartlarına uygun çözümleri beğenilere sundu.

 




Glovis Türkiye’de ilk 5 için yarışacak


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Denizyolu

11 yıl önce Hyundai Motor Grup bünyesindeki firmaların lojistik operasyonlarını yürütmek amacıyla kurulan Glovis, yeniden yapılanarak hedef büyüttü. 2011 itibariyle global ağları içerisinde ilk olarak Türkiye’de bir satış ekibi kurarak Hyundai dışındaki firmalara da freight forwarder olarak hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Glovis Türkiye Satış Müdürü Murat Güngör, “Deneyimlerimizin ve güçlü networkümüzün verdiği gücü kullanarak 2015 yılına kadar geliştireceğimiz projelerle Türkiye’de ilk 5’e, dünyada ise ilk 10 şirket arasına girmeyi hedefliyoruz” diyor.





Latek 25 milyarlık köprüye lojistik üs kuracak


Yayın: 26-09-2012
Kategori: Lojistik

Latek, 25 milyar dolarlık bir hacme ulaşan Türkiye-Afrika arasındaki ticaret köprüsünde önemli bir merkez olan Kenya’ya Ambarlı’da 70 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiği lojistik üssüne benzer bir üs kuracak.





Tehlikeli madde taşımacılığı teknik ve ihtisas işidir!



1970’lerden günümüze dökme kimyasal madde taşımacılığı alanında tamamı paslanmaz çelik ve alüminyum tanktan oluşan ADR belgeli araçları ile ulusal ve uluslararası alanda taşımacılık geçekleştiren İsmet Yılmaz Ltd. yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.