e
Banner

Etiketler: liman



Liman AVM’ye esnaf dava açtı


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Denizyolu
Etiketler: avm esnaf izmir liman

Kruvaziyer Liman Projesi içine AVM’yi de ekleyen Özelleştirme İdaresi’nin kararına karşı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de dava açtı.





İhracatçıların limanlarda bekletilen konteyner isyanı!


Yayın: 11-12-2012
Kategori: Denizyolu

Mersinhaber.com haber sitesinin haberine göre, S. Korea,seaports,container,handling Mersin Liman’ında ihracatçılar büyük zorluklar çekmeye devam ediyor.  Binbir zorluklarla ürünlerini yurt dışına göndermeye çalışan firmalara bir darbe de Mersin Liman’ından geliyor.





Limanda 'özelleştirmeye evet tekelleşmeye hayır'


Yayın: 26-12-2012
Kategori: Denizyolu

Fiyatlardaki yüzde 50 ile yüzde 140 arasında değişen artışların kabul edilemez olduğunu ifade eden Mersinli STK temsilcileri, 'tekelleşmeye'doğru gidildiği için limanın özelleştirilmesi sürecinde verdikleri desteği artık veremeyeceklerini dile getirdiler.





Marport, 3G teknolojisi ile hızlandı



Türkiye’nin ilk ve en büyük özel konteyner limanı Marport, Turkcell’le birlikte gerçekleştirdiği 3G altyapısı ve AR-GE çalışmaları sayesinde erişim hızını 2,5 kat artırdı.





Dev konteyner limanı 10 ay sonra hizmete giriyor


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Denizyolu

Tekirdağ’da inşa edilen Avrupa’nın üçüncü büyük konteyner limanı Asyaport, 10 ay sonra hizmete girecek.





LİMAN YATIRIMLARI HIZLANIRSA İHRACAT ARTAR



2012 yılında 17 milyar 457 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Ege Bölgesi denizyolu taşımacılığındaki süregelen darboğazı aşabilmiş değil. İzmir Alsancak Limanı’na yapılacak yatırımların gecikmesinin ihracatçıların en önemli sorunu olduğunu açıklayan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Mart 2013’e ertelenen konteyner taşıyan kamyonların yüksekliğine ilişkin yönetmeliğin de iptal edilmesini istiyor.




Doğu Marmara limanlarına Kocaeli Port markası



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Doğu Marmara bölgesindeki limanları dünyaya duyuracak bir projenin hazırlığında…





İskenderun Limanı, ilk konteyner gemisini ağırladı



İskenderun Limanı’nın işletme hakkını alan Limak, konteyner operasyonlarını başlattı. Dünyanın en büyük konteyner hatlarından Maersk Denizcilik’e ait E.R. Santiago isimli konteyner gemisi Limakport İskenderun’a yanaştı. Böylece bölgedeki kuruluşların ticaret hızını artıracak konteyner operasyonunun ilk adımı atılmış oldu.




İzmir yeni limanlarla konteyner kapasitesini katlayacak



Deniz ticaretinin artık Ege’nin değişen ve gelişen yüzünde hak ettiği yeri almaya başladığını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Alsancak, Aliağa, Nemport ve Ege Gübre’nin yanı sıra inşası devam eden Çandarlı ve Petkim limanlarının tamamlanmasının ardından İzmir’in konteyner kapasitesini katlayacağını söyledi. 
 




Mersin Doğu Akdeniz’in lojistik üssü olacak



Mersin’e kurulması planlanan Mersin Ana Konteyner Limanı projesinin tamamlanmasıyla yıllık 12 milyon TEU ilave kapasite yaratılmış olunacağını belirten Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Türkiye ve Doğu Akdeniz’de ana liman-lojistik üs olma hedefiyle ilerleyen Mersin’e yapılacak bu ve benzeri yatırımların yalnızca denizciliğe değil, denizcilikle bağlantılı lojistik vb tüm sektörlere ivme kazandıracağını söylüyor.