e
Banner

Etiketler: karayolu



Lojistik ihracatın itici gücü olmaya devam edecek


Yayın: 01-10-2020
Kategori: Karayolu

Pandemi sonrası yaşanan küresel dönüşümde Türkiye’nin önünde büyük fırsatlar olduğunu belirten UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, lojistik sektörünün Türk ihracatçısıyla ile omuz omuza çalışarak, ihracatın itici gücü olmaya devam edeceğini söyledi. 




Globelink Ünimar e-ticaret lojistiğine hazırlanıyor



ETGB belgesi ile mikro ihracat hizmeti sunmaya başlayan Globelink Ünimar, e-ticaret lojistiği alanında da faaliyet göstermeye hazırlanıyor. E-ticaret lojistiğine yönelik yürüttükleri çalışmalara hız vererek marka güvencelerini bu alana da taşıyacaklarını belirten Globelink Ünimar İcra Kurulu Üyesi, Satış ve Pazarlama Direktörü Koray Çıtak, ayrıca bozulabilir ürün taşımacılığı çözümlerini genişleteceklerini, depolama ve yurtiçi dağıtım alanında yeni yatırımlar yapacaklarını söyledi. 




DKV Box Europe Macaristan’da hizmete girdi


Yayın: 02-03-2021
Kategori: Karayolu

Uluslararası nakliyecilerin Avrupa’yı tek kutu ile hızlı ve kolayca geçmeleri için hizmete sunulan DKV Box Europe kutusu artık Macaristan’da aktif!




Paylaşımlı araçlar nakliyede emisyonu azaltacak


Yayın: 24-03-2021
Kategori: Karayolu

Türkiye, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını %40’a kadar azaltmayı hedefliyor. Karbon salınımında pay sahibi olan sektörler de harekete geçiyor. Yerli online nakliye platformu Octovan, paylaşımlı araç seçeneğiyle taşımacılık sektöründe fosil yakıt kullanımını azaltmayı hedefliyor. 




UND, Orta Koridor ’un kilit ülkesi Azerbaycan’da çözüm aradı


Yayın: 09-04-2021
Kategori: Karayolu

Asya-Avrupa arasındaki ticarette en önemli güzergâhlardan biri olan Orta Koridor’un taşımacılar tarafından daha fazla kullanılması için harekete geçen UND, Azerbaycan’da önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Öncelikle yüksek ücretler ve gümrük sorunlarının çözülmesi gerektiği aktarılırken hattın transit konumunun geliştirilmesi gerektiği anlatıldı.




Ares Logistics Avrupa'yı Azerbaycan ve Gürcistan'a taşıyacak


Yayın: 16-04-2021
Kategori: Lojistik

Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı, bu yıl Avrupa’daki şirketlerinin gücünden faydalanarak, Avrupa ülkeleri ile Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki taşımalara ağırlık vereceklerini açıkladı. 




Volvo Trucks, elektrikli araçlara geçmeye hazırlanıyor


Yayın: 26-04-2021
Kategori: Ticari Araçlar

2022’nin ikinci yarısında ağır hizmet tipi tamamen elektrikli 3 yeni aracın satışına başlayacak olan Volvo Trucks, karayolu ağır yük taşımacılığında elektrikli araçlara geçişini hızlandırmayı hedefliyor. Farklı nakliye ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Volvo Trucks özellikle AB ülkelerinde yakın gelecekte tüm kamyon taşımacılığında elektrikli araçlara geçmeyi öngörüyor. 




DKV, İspanya’daki tedarik ağına 704 yeni istasyon ekledi


Yayın: 30-04-2021
Kategori: Karayolu

Uluslararası nakliyecilerin Avrupa’daki bir numaralı yol arkadaşı DKV Euro Service, İspanya’daki tedarik ağını Cepsa ile yaptığı anlaşma ile 704 istasyonu daha katarak genişletti.




Borusan yolunu teknolojiyle çizecek


Yayın: 27-07-2021
Kategori: Lojistik

Pandemi dönemini güçlü hizmet portföyü sayesinde alternatif çözümlerle fırsata çeviren Borusan Lojistik gelecek için yol haritasını çizdi. Teknolojiye yatırım yaparak fark yaratacaklarını belirten Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal, müşteri ve tedarikçiyle iş ortaklığını güçlendiren, tüm verimsizlikleri ortadan kaldıran bir yapı oluşturacaklarını söyledi. Erçal, “Amiral gemimiz olan teknoloji sayesinde fark yaratmaya odaklanacağız” dedi. 




Denizyolundaki navlun artışı karayoluna talebi arttırdı


Yayın: 29-07-2021
Kategori: Lojistik

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener; denizyolu konteyner taşımacılığında Avrupa yönüne ihracat taşımalarında yaşanan navlun artışı nedeniyle, Avrupa yönlü konteyner taşıma taleplerinin karayoluna yöneldiği ve karayolu taşıma taleplerinin artmakta olduğunu dile getirdi ve konuyla ilgili alınması gereken önlemlerin altını çizdi.