e
Banner

Etiketler: istihdam



Karayolu Taşımacılığı Sektöründe İstihdam


Yayın: 19-06-2013
Kategori: Bir Bakışta

Türk taşımacılık ve lojistik sektörü son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti. Sektörün önümüzdeki on yıl içinde de hızla gelişmeye devam edeceği öngörülüyor. Bu büyümenin Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik probleminin çözümüne de önemli bir katkı sunması bekleniyor.




TÜRKLİM: Kalifiye eleman açığını kapatacağız




Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM)’in 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleşti. Genel kurul divan seçiminin ardından faaliyet raporunun açıklandığı toplantıda, TÜRKLİM’in iş ortakları arasında olduğu Kariyer Port projesi kapsamında 3625 sertifika dağıttığı açıklandı.




Demiryolu sektörünün personel ihtiyacı sorunu


Yayın: 19-06-2018

Ali Ercan Güleç / DTD Başkanı




Mars Logistics 2021'de istihdamı yüzde 10 artıracak


Yayın: 26-04-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının duyulmasının üzerinden 1 seneyi aşkın süre geçti. Bu sürede Mars Logistics öngörmenin imkansız olduğu pandemi düzenine uyum sağlamak için büyük adımlar attı ve çalışma modelini değiştirerek geçtiğimiz yılı verimli bir şekilde tamamladı. Vakanın duyulduğu ilk günden itibaren önlemler almaya başlayan Mars Logistics, çalışanların sağlığı ve işin sürekliliğini sağlamak adına planlı adımlar atarak ve gerekli yatırımları yaparak sürece uyum sağladı.




Sertrans Akademinin birinci dönem mezunları sertifikalarını aldı


Yayın: 19-10-2021
Kategori: Lojistik

Sertrans Logistics, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle lojistik sektörüne daha bilgili ve tecrübeli bireyler kazandırmayı hedeflediği Sertrans Akademi'yi hayata geçirdi. E-Lojistik Uygulamaları ve Pratikleri sertifika programıyla başlayan akademinin ilk dönem mezunları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.




Lojistiğin en zor kulvarında başarı hikayesiyle ilham veriyor


Yayın: 22-03-2022
Kategori: Lojistik

Öznakliyat Proje ve Ağır Nakliye Direktörü Ceyda Şen Karaman, lojistikte hem alan hem de kadın olarak çalışmanın en zor olduğu ağır nakliye ve proje lojistiğinde başarıyı yakalayan yöneticilerden. Cinsiyet eşitliği konusunda Z kuşağından ümitli olduğunu vurgulayan Karaman, sektörde kadının, niceliğin yanı sıra nitelik olarak eğitim ve iş güvenliği konusunda da kısa zamanda uzun yol kat edilmesine katkı sunacağını söyledi. 




CEVA Lojistik Geleceğe Doğru Yöneticilik Gelişim Sertifika Programı ilk mezunlarını verdi


Yayın: 04-01-2023
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik Türkiye “Geleceğe Doğru Yöneticilik Gelişim Programının” ilkini gerçekleştirdi.  Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) iş birliği ile gerçekleşen dokuz ay süren ve toplam on altı modülden oluşan program, kırk iki yönetici mezunuyla kapanış törenini Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.




‘Lojistik Vaka Yarışması' başlıyor


Yayın: 20-03-2023
Kategori: Lojistik

Mars Logistics, Lojistik Derneği iş birliğiyle bu sene 20. kez Üniversiteler arası Lojistik Vaka Yarışması’nı düzenliyor. Tüm üniversite öğrencilerine açık olan ödüllü vaka yarışmasının son başvuru tarihi ise 30 Nisan.




Globelink Ünimar kadın çalışanların istihdamını destekliyor


Yayın: 21-03-2023
Kategori: Lojistik

İki yıldır üst üste Great Place to Work sertifikası alan Globelink Ünimar’ın çalışanlarının yarısını kadınlar oluşturuyor. Şirket, kız öğrencilere sağladığı burs imkanı ve hayata geçirdiği Unique Steps projesiyle kadın istihdamını ve fırsat eşitliğini destekliyor. Globelink Ünimar’ın büyüme hikayesinde rol üstlenen kadın yöneticilerden İnsan Kaynakları Yönetim Müdürü Burcu Altaş, eşitliğe giden yolda en temel etkenin eğitim olduğunu vurgulayarak, bu alana yoğun mesai harcadıklarını söylüyor. 




Sertrans Logistics 1400 mavi yakayı işe alacak


Yayın: 25-09-2023
Kategori: Lojistik

Sertrans Logistics, e-ticaret operasyonlarında yüksek büyüme oranının etkisiyle yeni istihdam imkânı yaratmaya devam ediyor. Şirket, e-ticaret lojistiği operasyonlarında görevlendirilmek üzere 1400 mavi yaka çalışanı işe alacağını duyurdu.