e
Banner

Etiketler: ikmib



İhracatı sırtlayan kimya sektörü liderliğe yürüyor



Kimya ihracatı dokuz ayda 12 milyar 964 milyon dolara yükseldi

 




Medikal ürünler ihracatında hedef 1 milyar dolar



İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, medikal ürünler ihracatını iki yıl içinde 1 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.





2012’de ihracatı sırtlayan kimya sektörü demiryolunda ısrarcı


Yayın: 26-01-2013
Kategori: Kimya

Yeni pazar stratejisinin meyvelerini toplamaya başlayan ve 2012’de otomotivin ardından Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ikinci sektörü olmayı başaran kimya, lojistikte de yeni arayışlar içinde. İhracat için lojistik imkanların çeşitliliğinin kimya sektörü için önemli bir avantaj olduğunu aktaran İKMİB Başkanı Murat Akyüz, buna karşın demiryolu altyapısındaki yetersizliğin sanayicilerin taşıma maliyetlerini yükselttiğine işaret ediyor.





Kimya ihracatı lojistikte rekabet gücünü artıracak


Yayın: 20-02-2013
Kategori: Kimya

Son 10 yıllık süreçte ciddi bir gelişme gösteren kimya sektörü, üretim kalitesiyle birlikte lojistikte de rekabet gücünü artırmaya odaklanıyor. Kimya sektörünün ihracatta hedeflerine adım adım ilerlese de, lojistik açıdan çözüm arayan sorunları olduğunu ifade eden İKMİB Başkanı Murat Akyüz, “Demiryolu altyapısının güçlendirilmesinin maliyetlerde ciddi bir düşüş sağlayacağına inanıyoruz. Bu anlamda yapılan çalışmaları destekliyoruz” diyor.




Kimya sektörü sevkiyat maliyetlerinin düşürülmesini istiyor


Yayın: 21-07-2017
Kategori: Kimya

Türkiye’nin kimya ihracatında İran ilk 5 ülkeden biri arasında. İran’a ihracatın önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini vurgulayan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, bu pazar için karayolu sevkiyat maliyetlerinin rakip ülkeler ile fiyat açısından rekabet edilebilir seviyelere getirilmesinin yaşanan sıkıntıların giderilmesine katkı sağlayacağını söylüyor. 




Lojistik ihracatın kimyasını düzeltiyor


Yayın: 28-08-2017
Kategori: Kimya

Türkiye kimya sektörünün ihracatta daha iyi bir noktaya gelmesinde lojistiğin en önemli sektörlerden biri olduğunu vurgulayan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, taşımalarda ise en önemli hususun maddenin yapısal tehlikesi çerçevesinde sınıflandırılması olduğunu söylüyor.




Covid-19 aşıları kimya lojistiğini hareketlendirecek


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Kimya

16 alt sektörüyle lojistik hizmetlerde farklı talepler yaratan kimya sektörünün gündeminde Covid-19 aşılarının lojistik süreçleri var. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, aşıların tedariği ve dağıtımında, yaşamsal öneminden ötürü hız unsurunun, özel koşullara sahip olmasından dolayı da saklama ve taşıma gereksinimlerinin ön plana çıkacağını söyledi. 




Adil Pelister: Navlun krizi rekabet gücümüzü düşürüyor


Yayın: 23-12-2021
Kategori: Kimya

Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü ihracatta yüzde 80 oranında denizyolunu kullanıyor. Bu dönemde sektör olarak konteyner ve gemi bulma konusunda sıkıntılar yaşarken, navlun fiyatlarının 3-4 katına çıktığını vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Lojistikte yaşanan aksamalar rekabet gücümüzü düşürüyor” dedi. 




Kimyacılar yurt dışında depo arıyor!


Yayın: 20-12-2023

2023 yılını 30 milyar doların üzerinde ihracatla kapatmayı hedefleyen kimya sektörünün, lojistik alanda en büyük taleplerinden biri yurt dışında lojistik depoların kurulması. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, kullanım ömürleri çok uzun olmayan bu ürünlerin yurt dışında uygun şekilde depolanarak dağıtılmalarının büyük önem taşıdığını vurguladı.