e
Banner

Etiketler: ihracat



Ticaret ve kalkınma örgütleri, Orta Asya'nın ihracatı artırmak için güçlerini birleştiriyor


Yayın: 23-11-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi


ITFC, UNDP ve ITC, Orta Asya'daki işletmelerin küresel pazarlara erişmesini destekliyor. Üç ayrı uluslararası kuruluş, İstanbul’da, Orta Asya’daki işletmelerin ticaret ve ihracat kapasitelerini desteklemek amacıyla, bu bölgeye özel yeni bir ticari istihbarat eğitim programı başlattı.




Kumport Limanı, ithalat ve ihracatta ilk sırayı kaptı



Türkiye’nin en büyük üç limanından biri olan Kumport, 2017 yılının 3. çeyreğinde yüzde 125 büyüme gerçekleştirdi. Bu büyüme rakamlarıyla Kumport, Marmara Bölgesi’nin en fazla dolu lokal konteyner elleçleyen limanı oldu.




Euro Gıda’nın ihracat yükünü denizyolu omuzladı


Yayın: 20-12-2017
Kategori: Gıda

Üretiminin %65’ini Avustralya ve Avrupa Birliği’ndeki 33 ülkeye ihraç eden Euro Gıda, Amerika kıtasına açılmaya hazırlanıyor. Yıllık net 28.500 ton, brüt 38.000 ton ihracat yaptıklarını belirten Euro Gıda Planlama Müdürü Özgür Tuğgan, “Yurtdışı nakliyelerimizin %98’i denizyolu , %2’si karayolu şeklindedir. Door to door ve port to port şeklinde teslimat gerçekleştiriyoruz” diyor. 




Çetin Nuhoğlu: Lojistik hizmet ihracatı 2023 yılında 50 milyar doları aşar



 
Türk EXİMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a bir teşekkür ziyareti yapan UND Yönetim Kurulu Lojistik Hizmet İhracatının arttırılması amacıyla Eximbank tarafından Lojistik sektörünün bilgilendirilmesi ve desteklenmesi konusunda verdiği desteklerden dolayı Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a teşekkür etti.




İlk 1000 firmanın ihracatı 92 milyar doları aştı



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan İlk 1000 İhracatçı Firma-2017 araştırmasına göre, en fazla ihracat yapan şirketler sıralamasında zirve 4 milyar 797 milyon dolarla yine Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.’nin oldu.




Turkish Cargo ihracatçılarla imzayı attı


Yayın: 03-10-2018
Kategori: Havayolu

Dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo markası Turkish Cargo ve BAİB (Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği) arasında iş birliği protokolü imzalandı.




Türkiye, otomotiv üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti


Yayın: 15-12-2018
Kategori: Ekonomi Gündemi

Otomotiv Sanayii, iç pazarda yaşanan daralmaya karşılık 2018 yılında üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti ve ihracat performansını devam ettirdi.




Lojistik, liderliğe selektör yapıyor!


Yayın: 17-01-2019
Kategori: Lojistik

Hizmet ihracatında 14 milyar dolarlık bir rakama ulaşan lojistik sektörü, inşaat, telekomünikasyon, sağlık ve eğitim gibi birçok sektörü geride bıraktı. Fevzi Gandur Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Dündar, sektörün ihracatla birlikte büyüme gösterdiğini ve ülke ekonomisindeki katkısını her geçen yıl artırdığına dikkat çekti.




Türk elmasına Uzakdoğu vizesi


Yayın: 13-05-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: eib elma ihracat uzakdoğu

Çin’e geçen sene Haziran ayı itibariyle kiraz ihracatı yolunun açılmasından sonra şimdi de Türk elması Tayland pazarına giriyor.




Marmaray hattı ile ilk ihracat treni Almanya'ya ulaştı


Yayın: 29-05-2020
Kategori: Demiryolu

Mars Logistics, uluslararası yük taşımacılığında Marmaray hattını ilk kullanan ve Avrupa’ya ulaşan ilk firma oldu. Mars Logistics, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek 15 Mayıs tarihinde demiryolu taşımacılığına Marmaray hattını dahil etti. Marmaray ile ilk ihracat treni Almanya’nın Duisburg kentine ulaştı.