e
Banner

Etiketler: ihracat



Çetin Nuhoğlu: İran Türk nakliyecisi için büyük fırsat


Yayın: 10-02-2016
Kategori: Karayolu

2015’te Avrupa’ya yapılan taşımalarda kısmen artış yaşanırken, Rusya, Irak, BDT ve Orta Asya’ya yapılan taşımalarda büyük düşüşlerin yaşandığını belirten UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaşanan olumlu gelişmenin ise son iki yılda İran’a yapılan taşımalardaki %70’lik artış olduğunu söyledi. 
 




AB'ye ihracat 79 milyar avro


Yayın: 17-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: avrupa ihracat türkiye

AB ülkeleri, 2015 yılında 79 milyar avroluk ihracat yaptığı Türkiye'den 61,6 milyar avroluk ithalat gerçekleştirdi. Böylece Türkiye, birliğin 5. en büyük ticaret ortağı haline geldi.




Türkiye 26 yeni limanla 21 milyon TEU’ya demir atacak


Yayın: 20-06-2016
Kategori: Denizyolu

Denizyolunun dış ticaret içindeki payının 12 yıl içinde 3,6 kat artarak, 202 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, “Hali hazırda 3’ü kamu, 23’ü ise özel sektör tarafından gerçekleştirilecek 26 adet liman projesi mevcuttur. Bu yatırımların hayata geçirilmesiyle limanlarımızda konteyner elleçleme kapasitesi 21 milyon TEU’ya, yük elleçleme kapasitesi ise 319 milyon tona yükselecek” diyor. 




Türk ihracatçısı navlun desteği bekliyor


Yayın: 24-06-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinde Asya Pasifik Bölgesi ülkeleriyle ilgili belirlenen hedeflere şu andaki lojistik hizmetler ve navlun fiyatları ile ulaşmanın imkansız olduğunu vurgulayan DEİK/DTİK Asya Pasifik Komite Başkanı Nejdet Demiryürek, ihracatçının navlun ücretleriyle, lojistik firmalarının da gemi yatırımı için ucuz krediler ile desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. 




Hazır giyimde lojistiğin modası değişiyor


Yayın: 18-08-2016
Kategori: Tekstil

Türk hazır giyim sektörünün ihracatı daha çok adet satmak yerine yüksek kalite, hizmet ve moda sunarak artıracağını vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Şeref Fayat, “Bu nedenle lojistik sektöründen,  adet taşıma kapasitesini artırmaktan çok, hizmet kalitesini, çeşitlerini ve ulaşılan pazarların sayısını artırmasını bekliyoruz” dedi. 




Gıda ihracatçıları hava kargo istiyor


Yayın: 21-12-2016
Kategori: Gıda

Yaş meyve sebze, çiçek, balık, yumurta başta olmak üzere raf ömrüne duyarlı gıda ürünlerinin ihracatının daha katma değerli gerçekleştirilebilmesi için ihracatçılar, Türk Hava Yolları (THY) bünyesindeki Turkish Cargo’nun kapasitesinin ve destinasyon sayısının arttırılmasını talep ediyor. 




Uzakdoğu’ya balık ihracatı uçuşa geçti


Yayın: 16-02-2017
Kategori: Gıda

Türkiye su ürünleri sektörünün 2016’da Uzakdoğu ülkelerine 62 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 
zirve_banner





Çelik ihracatçısı dökme yükler için düzenli seferler peşinde


Yayın: 17-02-2017
Kategori: Enerji

Uzakdoğu’da etkinliğini artırmak isteyen Türk çelik ihracatçısının dökme yükler için düzenli hat seferleri oluşturmasını beklediğini vurgulayan Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “Düzenli hat seferleri olursa düşük tonajlı kargolar da dökme yük ile taşınabilecek, yüksek tonajlı kargoların ise daha uygun maliyetli ile ihracatı sağlanabilecek” diyor.
zirve_banner

 





Türk mobilya sektörünün lojistikle imtihanı


Yayın: 24-02-2017
Kategori: Özel Röportaj

Türkiye mobilya sektörü 2017’de Uzakdoğu pazarına yaptığı ihracatı %50 oranında artırmayı hedefliyor. Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, Türk mobilya sektörünün bu pazarda sağlıklı büyümesi ve İtalyan rakipleri karşısında öne geçebilmesi için zamanında ve hasarsız teslimatın çok önemli olduğunun altını çiziyor. 
zirve_banner




Türk unu Uzakdoğu mutfağına denizyoluyla ulaşıyor


Yayın: 25-02-2017
Kategori: Gıda

2016 yılında Türkiye’den Uzakdoğu’daki 12 ülkeye yaklaşık 300 bin ton un ihracatı gerçekleştirildiğinin bilgisini veren TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, “Gerçekleştirilen ihracatın tamamında denizyolu kullanılmıştır. Bu sene de Uzakdoğu’daki tedarik payımızı arttırmayı, tonaj ve değer bazında %5-10 civarında bir ilerleme kaydetmeyi hedefliyoruz” dedi. 
zirve_banner