e
Banner

Etiketler: ihracat



Elektrik-elektronik ihracatında ödül rekoru Vestel ve Arçelik'te



Türkiye’nin teknolojideki gücünü temsil eden elektrik-elektronik, makine ve bilişim sektörü, en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdi. 2012’de ihracatını 10 milyon doların üzerine çıkarmayı başaran 60 firma ödül almaya hak kazanırken Vestel ve Arçelik, en fazla ödül alan şirketler oldu.




2013 ihracatı yüzde 11,2 büyüme ile açtı


Yayın: 28-02-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan 2013 yılı Ocak ayına ilişkin geçici dış ticaret verileri açıklandı.





Ramzey 1 milyonuncu motosikletini Tunus’a ihraç etti



Motosiklet, Moped ve yedek parça üretimiyle Afrika, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına ihracat yapan Ramzey Motosiklet, İstanbul Tuzla'daki yeni fabrikasında 1 milyonuncu üretimi yaptı. Ramzey 1 milyonuncu motosikletini Tunus'a ihraç etti.




Genç işadamları ‘İhracat Bilgi Bankası’ oluşturuyor



TÜGİAD Parlamento İlişkiler Komisyonu (PİK), Türkiye’nin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda önemli bir projeyi hayata geçirdi. Ön hazırlıkları aylardır süren proje kapsamında 115 ülkenin büyükelçileri tek tek ziyaret edilerek, hangi sektörlerde işbirliği yapılacağı belirlenecek ve bir bilgi bankası oluşturulacak. İlk ziyaret Çin'in de mercek altına aldığı, Afrika'nın Dubai'si olma hedefindeki Cibuti'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yapıldı.




Sırma Grup 2013’te 50 ülkeye ulaşacak


Yayın: 18-03-2013
Etiketler: ihracat sırma grup

Bu yıl ihracat yaptığı ülke sayısını 50’ye çıkarmayı planlayan Sırma Grup, şu anda yüzde 5 olan ihracat oranını da 2013 sonuna kadar ikiye katlayıp yüzde 10’a ulaştırmayı hedefliyor.




Keskinoğlu: 'Arap Yarımadası’nda 1.000 noktayı hedefliyoruz'



Dubai ve Suudi Arabistan’da 900 noktaya ürün ulaştıran Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, ‘Yeni anlaşmalar sonrasında tüketiciye 1.000 noktada ulaşacağız’ diyor.





Prof. Dr. Seyfettin Gürsel'den ekonomide 2013 senaryoları



Geçtiğimiz yıl yaklaşık %2,5 gibi düşük bir büyüme kaydeden Türk ekonomisinin daha düşük bir cari açık ve daha yüksek bir büyüme patikasına oturması gerektiğini düşünen Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, “2013’te iç talep büyümeye sınırlı ölçüde katkı yapacak, asıl sorun resmi senaryonun net ihracat boyutu” diyor. Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, 2013 için iyi ve kötü senaryolarını ortaya koyarken ‘%2,5’un altında büyüme Türkiye’nin kimyasını bozar’ diyor.





Halı sektörü by-pass rotalar arayışında



Pazar çeşitliliğini günden güne artıran halı sektörü, siyasi çalkantılar ile boğuşan komşu ve bölge ülkelere yönelik ihracatın da hedeflenen düzeyde artması için lojistikte yeni arayışlar içinde. Suriye gibi köprü konumundaki ülkelere yönelik lojistik problemlerin bölgesel ihracatı da etkilediğini kaydeden İHİB Başkanı İbrahim Yılmaz, “Lojistik sektöründen sıkıntı yaşanan bölgeleri hızlı ve etkin bir biçimde by-pass ederek ürünlerimizin alıcılara ulaşmasını sağlayacak çözümler üretmesini bekliyoruz” diyor.




Uludağlı tekstilciler Asya-Pasifik yolcusu



Son yıllarda gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleriyle ve uluslararası fuar organizasyonlarıyla Türk tekstil sektörünün dünyadaki ekonomik krizlerden fazla etkilenmeden gelişmesini sağlayan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Avrasya ve Asya- Pasifik ülkelerine yönelik çalışmalarının meyvesini aldı. Bu ülkelerle çeşitli stratejik ortaklık çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Birlik olarak 2013 hedeflerini 1,4 milyar dolar ihracat olarak açıklıyor.




Türkiye’nin büyümesini içerde cari açık dışarıda Avrupa belirleyecek



Türkiye'de siyaset çok karışık olmasına rağmen ekonominin bilinçli yönetildiğini ve olumlu adımlar atıldığını belirten Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümü öğretim üyesi ve Akşam Gazetesi yazarı Doç. Dr. Deniz Gökçe, Türkiye'nin büyümesini içeride cari açığın, dışarıda ise Avrupa’nın toparlanmasının belirleyeceğini söylüyor.