e
Banner

Etiketler: gürcistan



BTK Demiryolu için tekrar birarada


Yayın: 12-09-2012
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ve Gürcistan Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanı Ramaz Nikolaşvili'nin katılımıyla Azerbaycan'da gerçekleşen 4. Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi Bakanlar İzleme Koordinasyonu Toplantısı’nda projeye yönelik sonuç protokolü imzalandı.





Demir İpekyolu 2012’de devreye girecek


Yayın: 27-09-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan işbirliğiyle temelleri atılan ‘Demir İpek Yolu’ olarak nitelenen Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Projesi için 265 kilometresi Gürcistan’da, 76 kilometresi ise Türkiye’de olmak üzere Kars-Ahılkelek arasında 105 kilometre demiryolu inşa edileceğini söyledi.





Pegasus, artık Batum ile büyüyor


Yayın: 12-10-2012
Kategori: Havayolu

Pegasus Hava Yolları'nın Gürcistan'da Tiflis'ten sonraki 2. uçuş noktası olan "Batum" seferleri 8 Ekim tarihinde başladı.

 




Ford Trucks, Gürcistan’daki ilk 4S tesisini Tiflis’te açtı


Yayın: 07-01-2018
Kategori: Ticari Araçlar

Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, global büyümesinin önemli bir adımı olarak Gürcistan’ın Tiflis kentindeki yeni 4S tesisini açtı. 




Hyundai Glovis Türkiye, Gürcistan kapısını açtı



Hyundai Glovis Türkiye büyüme trendine Gürcistan’da açtığı şube ile yeni bir halka ekledi. Türkiye’de beklenenin üzerinde bir ivme yakalandığını belirten Hyundai Glovis Türkiye Proje Müdürü Murat Güngör, Gürcistan şubesinin açılış sürecini ve verilen hizmetleri anlattı. Güngör, “Artık Uzakdoğu’dan servis verdiğimiz limanlardan, Glovis olarak direkt Gürcistan’a veya CIS’e servis verebiliyoruz. Örneğin müşterilerimiz tek bir Glovis konşimentosu ile Uzakdoğu’dan Gürcistan’a servis alabiliyorlar.” diye konuştu.




Otokar'dan 175 adetlik otobüs ihracatı


Yayın: 29-06-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi

Otokar, Kent LF ve Sultan LF otobüsleri ile Gürcistan toplu ulaşımında yeni bir dönem başlatacak. Türkiye dahil 50’den fazla ülkede modern toplu ulaşıma katkı sağlayan Otokar, yılın en büyük ihracat anlaşmalarından birini Gürcistan ile yaptı. Otokar, Gürcistan Belediye Kalkınma Fonu ile 175 adet otobüs ve bu otobüslerin yedek parça ve eğitimlerini kapsayan yaklaşık 18,7 milyon Euro tutarında bir sözleşme imzaladı.




Kafkasya’da Hyundai Glovis Türkiye rüzgarı esecek


Yayın: 23-11-2020
Kategori: Lojistik

Tiflis’te açtığı şubeyle Gürcistan ve Kafkasya pazarının kapılarını açan Hyundai Glovis Türkiye, hızlı ilerlediği bölgede üç ayrı yerde depo ve Poti’de şube açmaya hazırlanıyor. Pazarda çok kısa sürede hedeflerinin üzerinde bir hacme ulaştıklarını vurgulayan Hyundai Glovis Gürcistan Şube Müdürü İrfan Duran, gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla Gürcistan ve bölge ülkelerde ilk akla gelen lojistik ve denizcilik şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi. 




Ares Logistics Avrupa'yı Azerbaycan ve Gürcistan'a taşıyacak


Yayın: 16-04-2021
Kategori: Lojistik

Ares Logistics Kurucu Ortağı Engin Kırcı, bu yıl Avrupa’daki şirketlerinin gücünden faydalanarak, Avrupa ülkeleri ile Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki taşımalara ağırlık vereceklerini açıkladı. 




Renault Trucks Gürcü otomotiv şirketi Tegeta ile bayilik anlaşması yaptı


Yayın: 20-06-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks Türkiye, yönetim sorumluluğunda olan Kafkasya bölgesinde güçlü bir iş birliğine imza atıyor. Yeni anlaşma doğrultusunda Kafkasya ve Orta Asya'daki en büyük Gürcü otomotiv şirketi olan Tegeta Commercial Vehicles, Renault Trucks’ın Gürcistan ve Ermenistan bölgelerinden sorumlu bayisi olarak hizmet vermeye başlıyor. 




Ares Logistics Azerbaycan ve Gürcistan taşımalarını artırıyor



Ares Logistics, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden Azerbaycan ve Gürcistan’a yaptığı taşımaları artırıyor. Ares Logistics Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, “Türkiye’nin Azerbaycan ve Gürcistan’a ihracatının rekor kırması, taşımacılık taleplerine de yansıdı. Avrupa’dan bu ülkelere yapılan taşımalar da artış gösteriyor. Biz de bu ülkelere taşımalarımızı yeni araç-ekipman yatırımlarımızla artırıyoruz. Özellikle İspanya, Portekiz, Fransa ve Romanya’dan bu ülkelere yapılan taşımalarda önemli bir pay sahibiyiz.” dedi.