e
Banner

Etiketler: gaid



GAİD, kamu ve sektör temsilcileriyle İzmir’de buluştu


Yayın: 08-10-2020
Kategori: Lojistik

Kamu ile temaslarını sürdüren Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD), Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile İzmir’de bir araya geldi. GAİD’in ziyaretlerinde derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verilirken aynı zamanda İzmir’deki sektör temsilcileriyle organize edilen bir diğer toplantıda sektörün sıkıntılarına yönelik çözüm önerileri paylaşıldı. 




10 Soruda: Götürü Teminat Uygulaması



Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile antrepo işleticilerinin götürü teminat usulünden faydalanması sağlandı. Götürü teminat uygulamasından sadece Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’na veya Onaylanmış Kişi Statü Belgesi’ne sahip yükümlüler ile antrepo işleticilerinin yararlanabileceğini belirten Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD) Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Değirmenci, yeni uygulamanın nedenlerini, sonuçlarını ve antrepo işletmecilerinin sorunlarını 10 Soruda açıkladı.  




Cavit Değirmenci, GAİD Başkanlığına yeniden seçildi


Yayın: 31-03-2021
Kategori: Depolama - Antrepo

Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği’nin (GAİD), kuruluşundan sonraki ilk Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Genel Kurul’da GAİD Kurucu Başkanı Cavit Değirmenci, tekrar Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.




GAİD eğitimlerinde ikinci dönem başladı


Yayın: 28-01-2022
Kategori: Depolama - Antrepo

Antrepo İşletmecileri Derneği’nin (GAİD), sektör çalışanlarının bilgi ve birikimlerini artırmak amacıyla düzenlediği eğitim faaliyetlerinin ikincisi Neta Art konferans salonunda yapıldı. Antrepolardaki gümrük süreçlerinin ayrıntılı bir şekilde incelendiği eğitim programı, sektör çalışanlarının yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirildi.




GAİD’den Güney Anadolu çıkarması



Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD), sınıra yakın konumu nedeniyle gümrükleme ve lojistik sektörü açısından önem taşıyan Güney Anadolu’da kamu ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. 




UTİKAD ve GAİD lojistik sektörü için ortak çalışacak


Yayın: 20-01-2023
Kategori: Lojistik

UTİKAD ve GAİD sektörle ilgili ortak çalışmalar yapmak için iş birliğine gitti.




GAİD’den deprem bölgesine ramazan kolisi


Yayın: 03-04-2023
Kategori: Depolama - Antrepo
Etiketler: deprem gaid ramazan yardım

GAİD, depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan Antakya’ya 32 bin kişilik ramazan kolisi gönderdi. 




Gümrük ve ticaret politikalarının geleceği mercek altına alındı


Yayın: 29-11-2023
Kategori: Gümrük
Etiketler: cavid degirmenci gaid

Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği tarafından düzenlenen "Antrepoların, Dünü, Bugünü, Yarını” çalıştayı Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. GAİD Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Değirmenci, parsiyel tırların iki iş günü müsaadesi ile boşaltılmasının Türkiye ekonomisine ve dış ticaretine büyük fayda sağlayacağını söyledi.