e
Banner

Etiketler: enerji



Proje ve ağır yük lojistiğinin kalbi Türkiye’de atacak



Proje ve ağır yük lojistiğinin tüm aktörleri 18-19 Kasım tarihleri arasında İstanbul düzenlenen Breakbulk Türkiye Konferansı’nda buluştu. Konferansta, coğrafik konumu ile bölgesel proje ve ağır yük taşımacılığının kalbi haline gelen Türkiye’de enerji alanında 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesi planlanan 122 milyar dolarlık yatırımın sektör açısından önemli fırsatlar yaratacağının altı çizildi.  




2K Denizcilik’in ajandasında 2 dev enerji projesi var


Yayın: 22-04-2015
Kategori: Lojistik

Proje ve ağır yük lojistiğindeki başarısını global çapta kanıtlayan 2K Denizcilik, enerji sektöründe ses getirecek yeni projelerin peşinde. 




Enerji'de 380 milyar dolarlık iptal


Yayın: 15-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ekonomi enerji

Düşük petrol fiyatları nedeniyle geleceğe dair yatırımları olumsuz etkilenen uluslararası enerji şirketleri, bugüne kadar toplam 380 milyar dolar değerindeki projelerini erteleme kararı aldı. 




Akenerji riskleri anahtar teslim çözümlerle bertaraf ediyor


Yayın: 22-02-2016
Kategori: Enerji

2015 yıl sonu itibariyle toplam 1.292 MW kurulu gücüyle Türkiye enerji sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Akenerji, lojistikte işi hiçbir zaman şansa bırakmıyor. Enerji yatırımlarında anahtar teslim modeliyle çalışmayı tercih ettiklerini belirten Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, “Bu sayede risk unsurlarını en alt seviyeye indirmiş oluyoruz” diyor.




Alışan Lojistik globalleşmeye yatırım yapıyor


Yayın: 23-02-2016
Kategori: Lojistik

Alışan Lojistik, enerji lojistiği alanında LNG, motorin, dökme ve ambalajlı madeni yağ gibi geniş bir ürün yelpazesi için lojistik hizmet sağlıyor. 




Karınca proje lojistiğinde yüzde 35 büyüme hedefliyor


Yayın: 23-02-2016
Kategori: Lojistik

Karınca Lojistik, proje lojistiğinde başarıyı ciddi know-how gücüyle yakalıyor. Proje lojistiğinde güçlü bir tecrübeye ve bu alanda uzman bir ekibe sahip olduklarını belirten Karınca Lojistik Uluslararası Taşımacılık Operasyon ve İş Geliştirme Müdürü Orkun Ük, “2015’te proje lojistik hizmetlerimiz %25’in üzerinde büyüdü. 2016’da bu aranı %35’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. 
 




Siemens lojistikte ciddi hizmet alımları yapacak


Yayın: 26-02-2016
Kategori: Enerji

2015’te 20 milyon euronun üzerinde lojistik hizmet alımı yaptıklarını belirten Siemens Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü & Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği  (TEDAR) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Günal, önümüzdeki iki yılda Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirecekleri rüzgar türbini kurulumları ve Gebze’de açacakları tramvay fabrikası için ciddi hizmet alımları yapacaklarını açıkladı.




LM Wind Power, Türkiye'de yeni rüzgar türbini üretimine başladı


Yayın: 13-07-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: enerji ge lm wind rüzgar

Bergama'daki fabrika, alanında yetkin 450 çalışan ile faaliyet gösterecek. Bölgedeki rüzgar santralleri için 80 metreye kadar rotor kanatları Türkiye'de bu tesiste üretilecek.




Yuvarlak Masa Toplantısı: Proje & Ağır Yük ve Enerji Lojistiği



UTA Lojistik Dergisi’nin 3 Ocak’ta düzenlediği yuvarlak masa toplantısında “Proje & Ağır Yük ve Enerji Lojistiği” mercek altına alındı. Toplantıda inşaat projelerinin lojistik süreçlerinde adeta tekerleğin yeniden keşfedilmesi gerektiğine, rüzgar enerjisi projelerinde ise bir standardın oluştuğuna dikkat çeken katılımcılar, proje lojistiğinde tedarikçi ile hizmet alan firmaların aynı dili konuşmasının kilit nokta olduğunu belirtirken, insan ve teknolojiyi öncelikli yatırımı alanı olarak gösterdi. 




Pan Lojistik referans listesine TürkAkım’ı da ekledi


Yayın: 19-01-2018
Kategori: Lojistik

PAN Lojistik, mega projeler arasında yer alan TürkAkım’ın Türkiye’deki “husbandry” operasyonlarını üstelendi. Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, Mayıs 2017’de imzaladıkları anlaşma kapsamındaki proje detaylarını ve sundukları entegre lojistik hizmetlerini anlattı.