e
Banner

Etiketler: ekonomi



ABD petrolde Suudi Arabistan’ı geçmeye hazırlanıyor


Yayın: 27-04-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: abd ekonomi petrol

Dünyanın lider sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marsh, 2017 Yılı Petrol ve Gaz Risk Endeksi’ni yayınladı. Endeksteki bulgulara göre ABD, en büyük petrol kaynağı olma yolunda Suudi Arabistan'ı geçmeye hazırlanıyor ve bu değişim, enerji endüstrisinin jeopolitik görünümünü de etkileyecek. 




Bosch 2017 büyüme planlarını açıkladı


Yayın: 25-05-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

Dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden Bosch, Türkiye’de istikrarlı büyümesini sürdürürken, dijital dönüşüm için öncü rol oynamaya ve deneyimini sanayicilerle paylaşmaya hazır olduğunu duyurdu. 




İhracat taşımalarına ÖTV’siz yakıt sektöre nasıl etki edecek? İşte değerlendirmeler…



İhraç malı taşıyan araçlara yurtdışına çıkışta verilen ÖTV’siz mazot miktarı 900 litreye yükseltildi. Bu kararla Türkiye’de kalacak toplam döviz tutarının şimdilik 310 milyon euro olması bekleniyor. Tüm gümrük kapılarında uygulanmaya başlanırsa bu miktar 500 milyon euroya kadar çıkacak. Bu destekle dış ticaret hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım atıldığını belirten lojistik sektörü temsilcileri, uygulamanın bütün sınır kapılarına yaygınlaştırılmasını bekliyor. 




Türkiye - İran hattında lojistik riskler ve fırsatlar


Yayın: 14-07-2017
Kategori: Karayolu

Ambargonun kalkması Türk-İran hattında lojistik alanda riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye, doğru tedbir, politika ve yatırımlarla İran’ın batı ülkeleriyle ticaretinde güçlü bir transit ülke konumuna gelebilir. Diğer yandan Türkiye’nin gelecekteki taşımacılık stratejilerini belirlerken, ulaştırma altyapısına ciddi kaynak ayıran İran’ı bölgesel bir oyuncu olarak hesaba katması gerekiyor. 




Trans.eu Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde sektörle buluştu



Trans.eu’nun Altın Sponsor olarak destek verdiği 3.Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde ekonomi ve lojistik sektörünün önde gelen isimleriyle buluştu. Zirvede düzenlenen “Trans.eu Platform’u Kullanarak Global’de İş Geliştirme Fırsatlarını Nasıl Yakaladık” başlıklı çalıştayda konuşan Trans.eu Avrasya Direktörü Ege Özsaygılı, platformun Türkiye lojistik sektörüne sunduğu fırsatları anlattı. 




Türk ekonomisinde yeni tehlike: Stagflasyon


Yayın: 13-03-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ekonomi selva demiralp

Bir taraftan yüksek enflasyon, diğer taraftansa ciddi bir ekonomik yavaşlamayla karşı karşıya kalan Türkiye ekonomisinin stagflasyon sürecini yaşadığına dikkat çeken Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu Direktörü Prof. Dr. Selva Demiralp, enflasyonu düşürmenin, maliyet ve beklentileri iyileştirmenin ancak yüksek faiz politikasıyla mümkün olduğunu söylüyor. 




Dört adımda ekonomideki sorunlar çözülebilir


Yayın: 03-05-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi

TÜSİAD Baş Ekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu, Türkiye ekonomisinde küçülmenin başladığını söyledi. Küçülme dursa dahi büyümenin uzun süre düşük seviyelerde kalacağını belirten İmamoğlu, ekonomiyi güçlendirmek için atılması gereken adımları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi, finansal istikrarın sağlanması, ekonomide verimliliği artıracak reformların yapılması, AB ile ilişkilerin güçlenmesi ve Gümrük Birliği modernizasyonu için gerekli adımların atılması olarak sıraladı. 
 




Kuşak ve Yol Girişimi'nde Türkiye için 8 farklı senaryo


Yayın: 18-10-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve PwC Türkiye iş birliği ile hazırlanan “Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi'nde Konumlandırılması” başlıklı raporun sonuçları açıklandı. DEİK bünyesinde faaliyet gösteren DEİK/Türkiye-Çin İş Konseyi ve DEİK/Lojistik İş Konseyi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen raporda, Türkiye’nin Kuşak ve Yol Girişimi’ndeki konumuna ilişkin potansiyel ticaret stratejileri, politika senaryoları, doğrudan yabancı yatırım, lojistik ve küresel ölçekli fırsatlar tüm boyutlarıyla ele alındı. 




McKinsey'den şirketlerin direncini artıracak bir Kriz Yönetimi Modeli


Yayın: 24-03-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi

McKinsey, COVID-19 sürecinde şirketlerin direncini artıracak bir Kriz Yönetimi Modeli tasarladı.





İbrahim Kahveci: COVID-19 krizi tedarik zincirinde rotaları değiştirecek


Yayın: 22-05-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi

COVID-19 krizinin tedarik zinciri süreçlerinde kopuşlara neden olduğunu, yeni normalde zincirin maliyet değil, güvenlik üzerine kurulacağını belirten Ekonomist İbrahim Kahveci,  Avrupa’nın tedarik zincirini Çin yerine güvenli limanlara kaydırmasının ise Türkiye için birçok alanda fırsat yaratacağına dikkat çekti. Ancak Kahveci, bu fırsatların yönetim sorunu çözülmeden değerlendirilemeyeceğini düşünüyor.