e
Banner

Etiketler: dhl



New DHL Americas innovation center to promote future of logistics


Yayın: 07-06-2018
Kategori: Dünyadan

DHL will expand its global innovation footprint to the Americas region by breaking ground for its new Americas Innovation Center in Rosemont, Illinois, which will offer unique insights into the future of logistics. 




DHL Express “En İyi İşveren” seçildi


Yayın: 18-02-2019
Kategori: Lojistik
Etiketler: dhl dhl expres

Top Employers Institute tarafından belirlenen 14 “En İyi Global İşveren” arasında yer alan DHL Express, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu tüm bölgelerde sertifika alan tek şirket oldu.




DHL Express, drone ile dağıtıma başladı


Yayın: 22-05-2019
Kategori: Lojistik
Etiketler: dhl

DHL Express ve EHang’in Çin’de başlattığı stratejik ortaklık, lojistikte büyük bir yeniliği hayata geçiriyor. Tam otomatik yükleme ve indirmeyi içeren drone ile teslimat çözümü, daha az enerji tüketimiyle verimliliği artırıp maliyetleri düşürecek. Önümüzdeki dönemde çözümün kapıya teslimat noktasında daha da geliştirilmesi hedefleniyor.




“Mükemmel Şefler” Barselona’da kep attı


Yayın: 18-07-2019
Kategori: Lojistik
Etiketler: ayla çetinbora dhl

DHL Express’in orta kademe yöneticilerine yönelik “Şeflikte Mükemmellik Akademisi”nde eğitimlerini tamamlayan şefler Barselona’daki mezuniyet töreniyle sertifikalarını aldı. Türkiye’den 10 şef, yaklaşık 2 yıl süren eğitim yolculuğunun ardından, dünyanın 11 ülkesinden 160 meslektaşıyla birlikte kep atmanın mutluluğunu yaşadı.
 




DHL sektörde bir ilki gerçekleştirdi


Yayın: 17-09-2019
Kategori: Havayolu
Etiketler: dhl hava kargo

DHL Express, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen, şirketlere gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazlar getiren, uluslararası geçerliliğe sahip “Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası”na sahip ilk uluslararası hızlı hava taşımacılığı şirketi oldu.




DHL Global Ticaret Barometresi açıklandı


Yayın: 12-12-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: barometre dhl ticaret

  • DHL Global Ticaret Barometresi Endeksi, Kasım 2019 itibarıyla 2 puan gerileyerek 45 oldu.
  • Dünya ticareti yılı büyük olasılıkla ortalama bir seviyede tamamlayacak ama hala büyüme beklentisi olan alanlar mevcut.
  • Değerlendirilen ülkeler arasında Hindistan pozitif büyüme görünümünü geri kazanırken, büyüme görünümü en zayıf ülke Çin oldu.




DHL'den COVID-19'a karşı yeni lojistik çözümler


Yayın: 20-04-2020
Kategori: Lojistik

COVID-19 sürecinde sağlık ve günlük ihtiyaçların hızlı ve etkili bir şekilde taşınması için LCL (Konteyner Yükünden Az) ürününde hizmet verilen direkt hat sayısını 18'e çıkarıan DHL Global Forwarding, İstanbul'dan New York'a ve Busan'dan İstanbul'a LCL hizmetinin yanı sıra kargo uçuşlarına alternatif olarak Çin'den Türkiye'ye, Türkiye'den Avrupa ve Afrika'ya hava charter hizmetleri de sunuluyor.




DHL Ormanı yeni tohumlarla büyüyor


Yayın: 08-07-2020
Kategori: Lojistik

Deutsche Post DHL Grubu’nun “2050 yılında sıfır emisyon” hedefi kapsamında çalışmalarını sürdüren DHL Express Türkiye, 2019 sonunda çevre odaklı sosyal girişim ecording ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle başlattığı “Seninle Daha Yeşil” projesini yeni tohumlarla sürdürüyor.​ Bu kapsamda ilk 5 ayda gerçekleştirilen GoGreen İklim Nötr gönderiler ve filtre kullanımları için toplam 16.000 yeni akasya, alıç, iğde, badem ve sedir tohumu Ankara’nın Polatlı ilçesinde ecoDrone’lar aracılığıyla toprakla buluşturuldu.​




Dijital taşımacılık platformu Saloodo Türkiye'de


Yayın: 05-08-2020
Kategori: Karayolu

Yük sahiplerini ve taşımacıları uçtan uca dijital bir çözümle tek çatı altında buluşturan Saloodo! platformu, ihtiyaç duyulan tüm özellikleri bir araya topluyor. 35'in üzerinde ülkede 30.000'den fazla gönderici ve 12.000'in üzerinde nakliyeci tarafından kullanılan Saloodo!, çok yakında tamamen Türkçe olarak kullanılabilecek.




DHL Küresel Bağlantılılık Endeksi 2020 açıkladı



DHL ve New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesi, DHL Küresel Bağlantılılık Endeksi 2020’yi yayınladı. Rapora göre küresel ticarette yeniden güçlü bir sıçrama gerçekleşti ve dünya çapında ekonomiler bu sayede ayakta kalabildi. Uluslararası dolaşım gerçekleştiren kişi sayısı dibe vururken “dijital küreselleşme” büyük bir ivme kazandı. Hollanda, Singapur, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri ve İrlanda gibi ülkeler ise bu trende liderlik ediyor.