e
Banner

Etiketler: daimler



Renault, Nissan ve Daimler ortak motor üretecek


Yayın: 02-10-2012
Kategori: Otomotiv

Renault-Nissan ittifakı ve Daimler yakıt açısından tutumlu motor şanzıman gruplarının geliştirilmesini hızlandırmak için işbirliği yapıyor.

 




Daimler Truck ve Shell, yakıt hücreli kamyonlar konusunda iş birliği yapıyor


Yayın: 05-08-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Daimler Truck ve Shell arasındaki iş birliği ile Avrupa’daki hidrojen dolum istasyonları ve yakıt hücreli kamyonlara olan yatırımlara ağırlık veriliyor. Daimler Truck ve Shell’in 2030 yılına kadar hedefi; Avrupa’da 150 adet hidrojen dolum istasyonu ve Mercedes-Benz markasına ait yaklaşık 5.000 adet ağır sınıf yakıt hücreli kamyonun yollarda olması.




Daimler Truck, batarya elektriği ve hidrojen teknolojisine yatırım yapıyor


Yayın: 03-03-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Daimler Truck, ürün portföyünü hem batarya elektrikli hem de hidrojen bazlı tahrik sistemleriyle elektrikli hâle getirmek için “iki yönlü” bir strateji izliyor. Müşteri beklentileri doğrultusunda sürekli olarak ürünlerini yenileyen Daimler Truck, tüm uygulamalar için müşterilerine en uygun araç çözümlerini sunmaya devam ediyor. 




Daimler Truck, otonom kamyonlar için testlere başladı


Yayın: 21-07-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Daimler Truck, bağımsız iştiraki Torc Robotics ile ABD’de otonom kamyon taşımacılığı sistemlerini geliştirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken sürüş testleri de başarıyla devam ediyor.




Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk A.Ş. yöneticileri girişimcilerle buluştu


Yayın: 05-08-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Mobilite dünyasına yön verecek girişimleri desteklemek üzere düzenlenen Mercedes-Benz Türk Ventures x Fark Labs Tekmer Hızlandırma ve Yatırım Programı’na katılan ve ilk elemeleri geçen startuplar, Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk A.Ş. yöneticileri ile buluştular.
 




Daimler Truck’ın Çin’de ürettiği Actros’ta Mercedes-Benz Türk imzası


Yayın: 14-04-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Çin’de Mercedes-Benz Actros’u yerlileştirme projesi kapsamında kamyonlarını geçen yıl sonunda yollara çıkaran Daimler Truck, 6 ayı aşkın süredir seri üretim araçlarını bantlardan indiriyor. Mercedes-Benz yıldızı taşıyan kamyonların tüm dünyadaki tek yol testi onay merci olan Mercedes-Benz Türk Aksaray AR-GE Merkezi de Çin’e özel Actros projesinde önemli sorumluluklar üstlendi.




Daimler Truck ve Linde’den sıvı hidrojen yakıt ikmali teknolojisinde yeni standart


Yayın: 20-03-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Daimler Truck, Linde Engineering ile birlikte geliştirdikleri yeni sLH2 soğutulmuş sıvı hidrojen yakıt dolumu teknolojisini tanıttı. Bu teknoloji, gaz hidrojene kıyasla daha yüksek depolama yoğunluğu, daha uzun menzil, daha hızlı yakıt dolumu, daha düşük maliyet ve daha yüksek enerji verimliliği gibi avantajlar sunuyor.