e
Banner

Etiketler: blockchain



CEVA Lojistik, blockchain tabanlı teknoloji işbirliği için IBM ve Maersk ile anlaştı


Yayın: 24-09-2018
Kategori: Dünyadan

CEVA, dijitalleşme planı çerçevesinde, blockchain tabanlı teknoloji işbirliği için IBM ve Maersk ile birlikte çalışma kararı aldı. Bu işbirliği neticesinde kullanıma başlanan TradeLens yazılımı ile CEVA, daha da global standartlarda hizmet sunacak.




Lojistik sektörünün geleceği ‘blok zinciri’nde


Yayın: 03-10-2018

KPMG’nin küresel lojistik sektöründeki gelişmeleri ve trendleri ele aldığı son ‘Transport Tracker’ raporunda, blok zinciri teknolojisinin lojistik firmalarının gelecek dönemde karlılıklarını artırmalarına büyük katkı sağlayabileceği vurgulandı.




LOJİSTİKTE BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ


Yayın: 29-10-2018
Kategori: 10 Soruda

“Blockchain lojistiğin aspirini mi?” diye soran Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Güner Gürsoy, “Hiçbir teknoloji için tüm alanlarda mükemmel sonuç ve fayda sağlar denemeyeceği gibi yok da sayılmaması gerekiyor. Lojistik süreçler ve sistemlerde blockchain’in güçlü olduğu ve avantaj sağlayabildiği oranlarda uygulamalar geliştirilmekte ve geliştirilmeye devam edecektir. Olumlu ve olumsuz önyargılarımızdan kurtularak rekabetçi ve fark yaratan lojistik sistemlerimizi daha da geliştirmek için blockchain teknolojisini daha iyi anlamaya ve kullanım alanlarını sorgulamaya çalışmalıyız” dedi. 




Trans.eu intermodalde dijital köprüler kuruyor


Yayın: 09-12-2018

Lojistik operatörlerini, forwarderları, üretici şirketleri ve taşıyıcıları aynı platformda buluşturan Trans.eu, intermodal taşımacılık alanında da dijital bir platform olmayı hedefliyor. Trans.eu Ülke Müdürü Özgür Kesemen, Kazakistan Demiryolları ile imzaladıkları anlaşmayla intermodal taşımacılığın gelişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söylüyor. 




Blokzincirinde Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik raporu yayımlandı


Yayın: 02-01-2023

KPMG Türkiye'nin Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ile ortak çalışması sonucu, Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) tarafından hazırlanan “Blokzincirinde Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik” raporunda, blokzincir teknolojisine ilişkin güncel konular ve kullanım alanları değerlendiriliyor.