e
Banner

Etiketler: akaryakıt



Türkiye pahalı benzinde rekor kırdı


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Akaryakıt

Bütçe açıklarını kapatmak için akaryakıtta ÖTV'nin artırılmasının ardından Türkiye, litresi 2 Euro'dan satılan benzin ile AB ülkeleri arasında 1,8 Euro ile en pahalı benzini satan İtalya'ya fark attı.

 




Kaçak akaryakıta sıkı tedbirler geliyor!



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlar Kurulu'na özellikle kaçakçılıkla ve kaçakçılığın akaryakıt kısmıyla alakalı bir tasarı sunduklarını belirterek, ''Bakanlar Kurulu da 'olur' verdi, imzaya açıldı'' dedi.





Akaryakıt sektörü başarıyı lojistikle fullüyor!



Yarattığı yüksek vergi geliriyle Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan akaryakıt piyasasında firmaların büyüme başarısının arkasında güçlü lojistik ve dağıtım ağları yatıyor. Lojistiğin akaryakıt piyasasının can damarı olduğunu belirten sektör temsilcileri, bu sürecin profesyonel eller tarafından yürütülmesinin ölçek ekonomisi yaratıp, birim maliyetlerini düşürdüğünü söylüyor.





Demiryolu Lojistik akaryakıt devlerini raylara taşıyor



Demiryolu Lojistik ve TÜPRAŞ Türkiye’de devrim niteliğinde bir proje için güçlerini birleştiriyor. Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, proje ile taşınacak akaryakıt miktarının 2 milyon 630 bin tona yükseleceğini söylüyor.




SHELL, Sektörünün En Değerli Markası Oldu



“Dünyanın En Değerli 500 Markası” araştırmasında 12’nci sıraya yükselen Shell, petrol ve gaz sektöründeki liderliğini de üç yıldır koruyor.




2013 DKV Türkiye için sürprizler yılı olacak


Yayın: 22-05-2013
Kategori: Karayolu

Avrupa’daki 44 bin akaryakıt istasyonunda geçerli olan DKV Kart, uluslararası taşımacılık yapan firmalara akaryakıt indiriminden acil durum servisine kadar geniş yelpazede kolaylıklar sağlıyor. DKV, 2013 yılını Türkiye pazarı için önemli sürprizlerle kapatmayı planlıyor.





BP’nin beklentisi sıfır kaza sıfır hata


Yayın: 15-07-2015
Kategori: Akaryakıt

“Emniyet kültürümüz tüm işimizin ana noktasıdır. Üç yıldır 40 milyon kilometrelik yolculuğumuzda ağır kazamız olmadı” diyen BP Akaryakıt Karayolu Taşımacılık Müdürü Neslihan Gürsan Kuzu, hizmet aldıkları lojistik şirketlerden sıfır kaza ve sıfır hata ile hizmet beklediklerini söylüyor. 





Castrol 3,5 yıldır sıfır kazayla sevkiyat yapıyor



CEVA ile ortaklaşa hayata geçirdikleri“Kazan&Kazan” projesiyle yaklaşık 70 olan toplam ihlal sayısını 15’e düşürdüklerini,  CO2 salınımlarını ise bir önceki yıla göre oranında azalttıklarını belirten Castrol Türkiye ve Hazar Bölgesi Direktörü Kerim Kermen, “1300 günü aşkın bir süredir kazasız operasyon gerçekleştiriyoruz” diyor. 





PETDER ADR sürecine liderlik ediyor


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Akaryakıt

PETDER üyesi şirketlerin taşımacılık faaliyetlerinde ADR Yönetmeliği’nin gerekliliklerini yerine getirme hususunda liderlik üstlendiğini vurgulayan PETDER Genel Sekreteri Niyazi İlter, “Diğer yandan bayilerce kullanılan araç ve ekipmanın ADR uygunluğu ise sınırlı seviyededir. Bu alanda önümüzdeki süreçte önemli bir kaynak ve çaba gösterilmesi gerekir” diyor. 





2.4 milyon ton akaryakıt demiryoluyla taşınacak



22 milyon ton akaryakıt ve LPG’nin, karayoluyla taşınmasının faturasının 165.000 ton yakıt tüketimi olduğunu vurgulayan Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, demiryoluyla taşınan 2 milyon 400 bin ton akaryakıtın ise yaklaşık 18.000 ton tasarruf anlamına geldiğini söylüyor.