e
Banner

Etiketler: adr



TUGEM eğitimleriyle tehlikeyi azaltıyor


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Eğitim
Etiketler: adr eğitim tugem

Lojistik, ulaştırma, dış ticaret, gümrük ve tehlikeli maddeler gibi alanlarda operasyonel danışmanlık ve eğitimler veren TUGEM, Türkiye'de TMGD mesleki yeterlilik eğitimlerinde IRU Academy akreditesi alan ilk ve tek özel kuruluş. Yaklaşık 10 ayda 800 kişiye TMGD sertifikası verdiklerini belirten TUGEM Genel Müdürü Mehmet Tanbaş, “Verdiğimiz eğitimlerle ve yaptığımız çalışmalarla tehlikeli madde taşımacılığında yaşanan kazaları önlemeyi hedeflemekteyiz” diyor. 





Türkiye ADR sınavından başarıyla geçiyor



Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür V. İzzet Işık, ADR’ye uyum kapsamında son dört yılda yapılan düzenlemeler ve bu alanda atılan adımlarla karayoluyla tehlikeli madde taşımacılığında önemli bir yol kat edildiğini söyledi. 




OKT’den tehlikeli madde taşımacılığı için 20 farklı ürün seçeneği


Yayın: 28-08-2017
Kategori: Ticari Araçlar

Sıvı tehlikeli madde taşımacılığında 3 bin litreden 54 bin litreye kadar 20 farklı tipte proje ile Türkiye’deki en geniş, ADR’li tank tasarım tip onayına sahip tek üretici olduklarını söyleyen OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, “54 bin litre hacimli tasarım onayı ile ADR’li tanker grubunda en yüksek kapasiteli tanker üretimini gerçekleştirmiş olduk” diyor. 




20 bin araç ADR'li olacak


Yayın: 07-09-2017

Türkiye’de 20.000 dolayında tankerin 2018 yılına kadar ADR uyumlu hale getirilmesinin ciddi bir kaynak ihtiyacı doğurduğunu belirten PETDER Genel Sekreteri Niyazi İlter, bakanlığın TSE ve sektörle birlikte başlattığı belgelendirme sürecinin devam ettiğini söylüyor. 




14 bin araca ADR uygunluk belgesi verildi


Yayın: 25-10-2019
Kategori: Kimya
Etiketler: adr tse

Test, muayene ve belgelendirme işlemlerinin TSE tarafından yapılmaya başlanmasıyla hem ihracatın hem de yurt dışına tehlikeli madde taşımacılığının önü açıldı. Bugüne kadar 2015’ten sonra üretilen 14.000 araca ADR uygunluk belgesi verildiğini aktaran TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin,2005 tarihinden önce üretilen araçların uygunluk belgesi alması için son tarihin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar 10.000 adet eski araç ve 5.900 adet eski tankın muayene işlemlerinin yapıldığını söyledi. 




Dinçer Lojistik tehlikeli madde taşımacılığı pazarını domine ediyor


Yayın: 14-04-2021
Kategori: Kimya

Tehlikeli madde lojistiğinde 18 yılı aşkın uzmanlığıyla güvenlik konusunu kırmızı çizgisi olarak gören Dinçer Lojistik, doğabilecek tüm risklere karşı kanun ve yönetmelikler kapsamındaki tedbirlere tam uygunluk ilkesiyle çalışmalarını sürdürerek sektörün dinamiklerini belirliyor.




Omsan Logistics ‘enerjisini’ global pazara yayacak



Omsan Logistics, stratejik büyüme alanı olarak belirlediği enerji taşımacılığında, 250’yi aşkın ADR’li araç ve 500’den fazla SRC-5 belgeli sürücüyle müşterileri için çözüm sunuyor. Türkiye’de akaryakıt, LPG ve endüstriyel gaz taşımacılığında ilk 3 firma içinde yer aldıklarını belirten Omsan Logistics Otomotiv ve Enerji Direktörü Kürşad Ünlü, gelecekte de sektöre bu alanda yön vermeye devam edeceklerini ve global pazarda iş hacimlerini artıracaklarını söyledi. 




LGT Logistics’'ten ‘Door to Door’ tehlikeli madde taşımacılığı hizmetleri



Karayolu ve intermodal ile tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında “door to door” hizmet sunan LGT Logistics, pandemi döneminde iş hacmini yüzde 70 artırdı. Taşımacılığın yanı sıra depolama, ısıtma, elleçleme, yıkama ve gümrükleme hizmetleri de sunan şirket, 2023 yılında açacağı tesisle hizmetlerini güçlendirecek. Şirket kurucusu M. Selçuk Arslan ve Lojistik Direktörü Kaan Ömeroğlu, sundukları hizmetleri ve büyüme hedeflerini anlattı. 




Hiper Lojistik ADR’li yük taşıma kapasitesini yüzde 25’e çıkaracak



Hiper Lojistik, Türkiye Avrupa hattında hızlı, güvenilir ve rekabetçi fiyatlarla ADR’li yük taşımacılığı hizmeti sunuyor. ADR’li taşımaların iş hacimleri içinde yüzde 20 paya sahip olduğunu belirten Hiper Lojistik Genel Müdürü Hüseyin Ergör, 2023’te bu oranı yüzde 25’e çıkarmayı planladıklarını söyledi. 




Alışan Lojistik kimya sektörü için koşuyor



37 yıldır kimya sektörü için katma değeri yüksek çözümler geliştiren Alışan Lojistik, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2022’de depolamada palet kapasitesini 490 binin üzerine çıkaran, çekici filosunu yenileyen, dijital dönüşüm alanında yeni projeler geliştiren şirket, ISO konteyner elleçleme ve paketleme tesisinin açılışı için ise gün sayıyor. Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, yoğunlaştıkları her alanda yatırımların devam edeceğini söylüyor.