Banner


Lojistik Vaka Yarışması'nın kazananları belli oldu
Mars Logistics ve LODER (Lojistik Derneği) iş birliği ile bu sene 17.’si düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması kazananları belli oldu.
 




MarsMars Logistics ve Loder (Lojistik Derneği) iş birliğiyle 17 yıldır gerçekleştirilen ve Türkiye’deki bütün üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nın 17.’si kazananların açıklanmasıyla son buldu.
 
Bütün kategorilerde toplamda 1.000’e yakın öğrencinin başvurduğu 17. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nın final etabına jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme ve elemeler sonucunda 6 takımdan toplam 18 öğrenci katıldı.
 
Bu sene pandemi nedeniyle ilk defa online olarak gerçekleştirilen final etabında, öğrenciler sektör temsilcilerine ve akademisyenlere hazırladıkları vaka çözümlerini online olarak sundu. 3 kategoride gerçekleştirilen sunumların ardından birinciler, Bartın Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri oldu. 
 
Öğrenciler vaka yarışmasıyla lojistik sektörünü tanıyor ve analiz ediyor
 
Tüm üniversite öğrencilerine açık olan yarışmanın, araştırmacı, meraklı ve yaratıcı öğrencilere fikirlerini aktaracağı bir ortam oluşturmak, sektörü öğrencilere tanıtmak ve öğrencilerin vaka çözümleme becerilerinin geliştirmek amacıyla 2004 yılında hayata geçirildiğini aktaran Mars Logistics Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Müdürü Kader Özal, “Mars Logistics olarak, mesleki eğitimlerin öneminin bilincindeyiz ve 17 yıldır Loder ile iş birliği yaparak düzenlediğimiz vaka yarışmasıyla yetenekli ve lojistik sektörüne ilgisi olan öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Yarışma ile, öğrencilerin sektörü tanıyabilecekleri ve vakaları analiz edebilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Sektöre dair gerçek vakalara ve çözüm süreçlerine dahil oluyorlar. Önceki yıllarda vaka yarışmalarına katılan ve dereceye girerek ödüllendirilen öğrencilerin büyük bir kısmı lojistik ve tedarik zinciri yönetimi alanlarında çalışıyor, bu da vaka yarışmamızın doğru kişilere ulaştığını gösteriyor.” dedi.
 
17. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
 
A Kategorisi (program adında lojistik kelimesi olan lisans ve 4 yıllık yüksek okul kategorisi) birincisi Bartın Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri Melek EFE, Eray KİRENCİ ve Gizem Sefa KİREÇCİ olurken, bu kategoride ikinciliği kazanan ise Piri Reis Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü öğrencileri Nilüfer EFE, Ali Doğan KIZILGÜL ve Ahmet Timur BARIŞCIL oldu. 
 
B Kategorisi (program adında lojistik kelimesi olmayan lisans ve 4 yıllık yüksek okul kategorisi) birincileri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Beyza GÜRBÜZ, Enis Can ÖZYURT ve Fikri Eren ÇİFTÇİ olurken, B Kategorisi ikincileri ise Başkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ecenur SEVİNÇ, Melis ÖZELKUT ve Onur ÇÖLGEÇEN oldu. 
 
C Kategorisinde (program adında lojistik kelimesi olan 2 yıllık meslek yüksek okul kategorisi) ise birinciliği Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Buse BİLCEN, Fethiye Çağla ÖZAY ve Tunahan DEMİREZEN kazanırken, ikinciliği kazanan takım ise Celal Bayar Üniversitesi Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu  öğrencileri Zeynep KORKULU, Merve MALGIR ve Rümeysa KARDAŞ oldu.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat