Banner


Kafkasya’da Hyundai Glovis Türkiye rüzgarı esecek
Tiflis’te açtığı şubeyle Gürcistan ve Kafkasya pazarının kapılarını açan Hyundai Glovis Türkiye, hızlı ilerlediği bölgede üç ayrı yerde depo ve Poti’de şube açmaya hazırlanıyor. Pazarda çok kısa sürede hedeflerinin üzerinde bir hacme ulaştıklarını vurgulayan Hyundai Glovis Gürcistan Şube Müdürü İrfan Duran, gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla Gürcistan ve bölge ülkelerde ilk akla gelen lojistik ve denizcilik şirketi olmayı hedeflediklerini söyledi. 




HGTHyundai Glovis Türkiye, bu yılın başında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te açtığı şubeyle büyüme trendine yeni bir halka ekledi. Uzun bir pazar araştırması sonucunda bölgeye yatırım kararı aldıklarını vurgulayan Hyundai Glovis Gürcistan Şube Müdürü İrfan Duran, hızlı bir şekilde giriş yaptıkları Gürcistan ve Kafkasya pazarında hedeflerinin üzerinde bir hacme ulaştıklarını söyledi.  Duran kısa sürede yakalanan bu başarıda, kapsamlı pazar araştırmasının, yıllara dayanan knowhow gücünün, müşterileri ve dünya geneline yayılmış ofisleriyle kurdukları koordinasyonun ve farklı alternatifler sunabilme kabiliyetlerinin önemli rol oynadığını söyledi. Gerçekleştirdikleri taşımaların önemli bir kısmını interomadal ile gerçekleştirdiklerini belirten Duran, bu kapsamda yatırım ve yoğunluklarını önemli bir aktarma noktası olan Poti’ye çevirdiklerini aktardı. Bölgede yeni yatırımlara hazırlandıklarını açıklayan Duran, sundukları hizmetleri ve hedeflerini anlattı. 
 
İKİNCİ DURAK POTİ 
 
Gürcistan’daki yapılanmanız ve sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?
 
Hyundai Glovis olarak dünya genelinde 75 şube/ofis ve 7 binin üzerinde çalışanımız ile müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bu devasa yapının bir parçası olan Hyundai Glovis Gürcistan, 2020’nin başlarında kurulmuş bir şirket olmasına rağmen kısa sürede süratli bir şekilde yapılanmış ve şu hizmetleri vermeye başlamıştır: 
- Freight forwarding
- Kara Nakliyesi
- Demiryolu Nakliyesi
- Hava yolu Nakliyesi
- Deniz & Nehir 
- Gemi acentalığı
- Ağır Taşıma
- Proje Taşımacılığı
- Konteyner Terminal Hizmetleri (Gümrüklü Saha)
- Frigo Konteyner Terminali (Gümrüklü Saha)
- Otomotiv Taşıma
- İkinci el oto satış hizmetleri
- Otel ekipmanları ve sarf malzemeleri satışı
- Otomobil Kimyasalları Satışı 
Hyundai Glovis bu çerçevede hızla kadrolaşarak 10 kişilik bir organizasyon haline gelmiş bulunmaktadır. 2021’in başında Poti ofisimizin açılışı ile bu sayının üzerinde bir personel sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. 
 
Hyundai Glovis Gürcistan olarak bugün hangi yükleri, hangi transit sürelerle nereden nereye taşıyorsunuz? 
 
Hyundai Glovis Gürcistan, bugün suni gübreden likit kimyasallara, madeni yağdan mermere, elektrik direğinden gabari dışı yükler ve trafoya kadar hemen her türlü yükü Türkiye ve tüm dünyadan Kafkasya bölgesine, Afganistan’a ve hatta Afrika’ya taşımaktadır. Hizmetlerimiz ağırlıklı olarak inşaat sektörüne yoğunlaşmış gözükse de yardım malzemeleri ve ikinci el otomobil taşımalarımızda önemli bir yer tutmaktadır. Her ne kadar transit sürelerde pandemiden dolayı aksamalar meydana gelse de tüm önlemlerimizi buna göre alarak asgari transit sürelerde yüklerimizi nihai varış noktalarına ulaştırıyoruz. 
 
İNTERMODAL %73 PAY ALIYOR 
 
Taşımalarınızda intermodal taşımacılığı ne oranda kullanıyorsunuz? 
 
Hyundai Glovis Gürcistan olarak taşımalarımızın % 73’ü intermodal olarak gerçekleşmektedir. Bildiğiniz üzere, Gürcistan coğrafik olarak Orta Asya’yı, Kafkasları ve hatta Asya’yı Avrupa ve Amerika’ya bağlayan bir geçiş noktası. Karşılıklı noktalardan gelen yükleri Poti’de toplayıp yükün durumu, aciliyeti, müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda vagon, konteyner, gemi veya uçak kargo ile nihai varış noktalarına sevk ediyoruz.
Bu bağlamda bir aktarma noktası olarak Poti bizim için hayati bir önem taşımaktadır. Buna Hyundai Motor Grup bünyesindeki kardeş inşaat şirketlerimizin ve büyük ölçekli partner inşaat şirketlerinin başlayacağı ve başlaması öngörülen çeşitli enerji yatırımları projelerini de eklersek Poti’nin önemini daha iyi kavramış oluruz. Bu durum bizi Poti’ye daha çok bağlamakta ve yatırımlarımızın bu bölgeye yoğunlaşmasını sağlamaktadır.
 
Pandemi süreci operasyonlarınızı nasıl etkiledi? Bu süreci nasıl yönettiniz? 
 
Pandemi ilk başlarda bizim için büyük bir şansızlıktı. Tüm dünya durmuş vaziyette, henüz açtığımız ofisimizi 4 ay gibi uzun bir süre kapatmak zorunda kaldık. Fakat bu durum bizim için dezavantajdan avantaja giden, müşterilerimizin beklentilerini ve yeni normali daha iyi anlamamızı sağlayan bir süreç oldu. Bu süreçte öncelikle uzaktan çalışmanın gerekliliği olan tüm teknik altyapı yatırımlarımızı tamamladık. Bu sayede müşterilerimizi hiç yalnız bırakmadık. Her daim yanlarında olduğumuzu gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Gerektiğinde projelerine özel, gerçekten özveri gerektiren özel çözümler sunmaya çalıştık. Uzaktan çalışmanın bizim için bir dezavantaj olmadığını gördük ve bunu en iyi şekilde gösterdik. Geldiğimiz noktada müşterilerimizle birbirimizi anladığımızı ve müşteriden de öte bir dostluk ilişkisi kurduğumuzu görmekten memnuniyet duymaktayız. 
 
Bu yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı hedefliyorsunuz? 
 
Hyundai Glovis Gürcistan olarak 2020 yılında tüm gücümüzü doğru bir şekilde yapılanmaya, pandemiden kaynaklanan eksileri avantaja çevirmeye verdik. Sanırım bunda da başarılı olduk ki, 2020 yılını beklentilerimizin üzerinde bir büyümeyle kapatacağız.
 
ÜÇ AYRI BÖLGEDE DEPO AÇACAK 
 
Yatırım ajandanızda neler var? 
 
Kısa vadede ikinci el oto satış ve ticaret işlerimize gereken yatırımlarımızı yaparak Gürcistan pazarında daha aktif rol alacağız. Uzun vadede ise Kutaisi, Poti ve Tifliste kuru ve soğuk hava depoları ve konteyner terminalleri kurma planlarımız var. İyimser tahminle bu yatırımlarımıza 2021 yılı sonlarında başlayabiliriz.
Hyundai Glovis Türkiye olarak 2021 yılında 5 farklı lokasyonda daha şube açma çalışmalarımız devam etmektedir. Hyundai Glovis Gürcistan olarak ise 2021’de Poti şubemizi faaliyete geçireceğiz. İsmimizin verdiği güvenle, Gürcistan ve bölge ülkelerde ilk akla gelen lojistik ve denizcilik şirketi olmak en büyük hedefimizdir.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat