Banner


İş güvenliğinde Borusan Lojistik’ten Türkiye’de bir ilk
Borusan Lojistik, Borusan limanında açtığı simülasyon merkezinde çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyor. 




borusan_lojistik_is_guvenlikTürkiye’de ilk defa düzenlenen Simülatör ve Sanal Gerçeklik Video Eğitimleri ile tehlike ve riskler konusunda görsel farkındalığın artırılarak iş kazalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarına yepyeni bir boyut kazandıran Borusan Lojistik, çalışanlarına iş yerlerindeki tehlike ve riskleri birebir izleme ve deneyimleme olanağı sağlıyor.
Borusan Lojistik Borusan limanında faaliyete geçirdiği simülasyon merkezi ile İş Sağlığı ve Güvenliği alanında önemli bir adım attı. Merkezde teorik bilgilerin yanı sıra, Türkiye’de ilk defa Borusan Lojistik tarafından verilen Simülatör ve Sanal Gerçeklik (VR) Video Eğitimleri ile iş ortamında mevcut tehlike ve riskler konusunda çalışanların görsel farkındalığının arttırılması amaçlıyor. Sanal Gerçeklik gözlükleri ve 360 derece çekilen videolar aracılığıyla verilen eğitimlerle iş kazalarının önlenmesi hedefleniyor.

Modern teknolojilerin kullanıldığı kapsamlı bir eğitim
Borusan Lojistik Simülasyon Merkezinde farklı departmanlardan oluşturulan 10’ar kişilik gruplara ve işbaşı yapacak tüm personele haftada 2 gün toplam 8 saat eğitim veriliyor. İş Güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimin içeriğini İş Güvenliği Genel Konular, Teknik Konular, Atık Yönetimi, Simülatörler ve Sanal Gerçeklik videoları oluşturuyor.
Eğitim kapsamında sanal gerçeklik gözlükleri ile birebir operasyonlardaki doğru ve yanlış hususları içeren videolar çalışanlara izletiliyor. Eğitimler sırasında 4 adet gerçek simülatör kullanılıyor. Bunların arasında İş Güvenliği uygun (çelik burunlu) ayakkabı, gemi ambar menhol kapağı iniş çıkış güvenliği ve baret kullanımı, yük altında durmak ve sapan çarpması ile çember kesme operasyonu yer alıyor. Simülasyonlarda bu görevlerin içerdiği tehlike ve riskler çalışanlara güvenli bir ortamda yaşatılıyor. 8 saatlik eğitim süreci, tehlikeli ortam ve davranış panosunda tehlike ve risk oyunu, karikatürdeki doğru ve yanlışlıklarla ilgili tespitler yapılarak tamamlanıyor.
İş Sağlığı ve Güvenliği Simülasyon Merkezi ile çalışanların İş Güvenliği konusunda kişisel farkındalıklarının ve bilincin arttırılması hedefleniyor.

 





SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat