e
Banner


Sabay Lojistik niş pazarlara yoğunlaşacak
2017’de daha spesifik pazarlara ve sektörlere yoğunlaşmak üzere çalışma yürüttüklerini aktaran Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, “İlaç, kişisel bakim, otomotiv yan sanayi ve kritik zaman (time critical) yüklemeleri alanlarında departman oluşturuyoruz. Bu dönemde konsantre olacağımız pazarlar ise Güney Amerika ve Orta Afrika olacak” dedi. 
 
zirve_banner
 
 
 
 
 
 
 
 




bulent_aymenDünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeler nedeniyle 2016 yılı için koydukları büyüme hedefini revize etmek zorunda kaldıklarını belirten Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, “2016 ortasında revize ettiğimiz %20’lik büyüme hedefine karşılık iş hacmimizde ancak gibi bir artış sağlayabildik. Açılım yaptığımız yeni pazarlarda hedeflediğimiz büyümeyi yakalayamadık, ancak var olduğumuz pazarda konumumuzu korumayı başardık. Havayolunda, Uzakdoğu ve Asya pazarlarında servisimiz artarak devam etti. Ayrıca Avrupa ve Amerika taşımalarımızda artış yaşandı. Denizyolu taşımacılığında gerek parsiyel ve gerekse konteyner yüklemelerimizde potansiyelimizi koruduk. Otomotiv lojistiği açılım yaptığımız alanlardan biri oldu. 2016 yılında yurtdışı acentemiz aracılığıyla Honda ve Hyundai’nin yüklemelerine başladık. Ayrıca Temsa’yı da müşteri portföyümüze ekledik. Bunun dışında güneş enerjisi yatırımlarına yönelik taşımalarımız devam etti” dedi. 
 
ÖZEL DEPARTMANLAR OLUŞTURDU 
Bülent Aymen, 2017 yılında daha spesifik pazarlara ve sektörlere yoğunlaşmak üzere çalışma yürüttüklerini söyledi. İlaç, kişisel bakim, otomotiv yan sanayi ve kritik zaman (time critical) yüklemeleri alanlarında departmanlar oluşturduklarını vurgulayan Aymen, bu dönemde konsantre olacakları pazarları ise Güney Amerika ve Orta Afrika olarak sıraladı. 
 
TÜRKİYE’YE YATIRIM İÇİN 
ALTYAPI HAZIRLANMALI 
Taşımacılık ve lojistik sektörünün dış ticaretle paralel büyüdüğünü veya küçüldüğünü ifade eden Bülent Aymen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle geçtiğimiz yıl yoğun olarak hissettiğimiz yakın ve uzak komşularımızda yaşanan jeopolitik problemlerin ticaretimize yansıması olumlu olmadı. İhracatta %8’lik ve ithalatta ise %4’lük bir düşüş yaşandı. Taşımacılık sektörü de bundan nasibini aldı. Sektör açısından en büyük problem, Avrupa ülkelerine yapılan taşımalarda yaşanan geçiş ve izin sorunlarının devam etmesi ve sektörün haksız rekabetle uğraşmasıdır. En büyük beklentimiz sektör oyuncularının uluslararası arenada rekabet edebilmesi için, Avrupa’daki rakiplerinin sahip olduğu şartlara yakın olanakların devletimiz tarafından sağlanmasıdır. Ülkemizin lojistikte yatırım yapılabilir ortama sahip olması için altyapının bir an önce hazırlanmasıdır. Türk iş insanın en büyük özelliği fazlaca optimist olması ve iş yaparken de, yatırım yaparken de ülkesine güvenmesidir. Biz, birçok krizin üstesinden topyekun geldik. Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamadı. Bu saatten sonrada bozamayacaktır. Önümüzde 2017 yılı için büyüme hedeflerimiz var. Biz de işlerimizi büyütmek için canla başla çalışacağız. 2017’nin ülkemiz ve sektörümüz için başarılı bir yıl olacağı ümidindeyim.” 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat