e
Banner


SunExpress’den 10 adet 737 MAX uçağı siparişi
SunExpress, opsiyonlu 10 adet 737 MAX 8’i kesin siparişe çevirdi. Şubat 2014’te imzalanan 50 uçaklık bir anlaşmanın parçası olan yeni MAX’ların alımıyla SunExpress’in 26 yıllık tarihindeki en büyük uçak sipariş böylece tamamlanmış oldu. Firmanın siparişi toplamda 25 737-800 ve 25 737 MAX 8 olarak kesinleşti. 




sunexpressSunExpress Genel Müdürü Jaan Albrecht, “Havayolumuzun dört yıldır başarıyla uyguladığı büyüme stratejisinin bir parçası olarak bu 10 Boeing 737 MAX 8’i kesinleşmiş sipariş olarak teyit etmekten mutluyuz” dedi. “Geçtiğimiz yıl beş adet Yeni Nesil 737-800 teslim aldık ve bu yıl da SunExpress iç dizaynı ile yedi yeni uçak teslim alacağız. Bu uçaklar, düşük yakıt tüketimi, düşük bakım maliyeti, daha uzun menzil, daha düşük emisyon ve daha az gürültü gibi birçok avantaj sunacak.”
Yeni 737 MAX 8, tek koridor pazarındaki en yüksek verimlilik, güvenilirlik ve yolcu konforunu, birinci yeni nesil 737’lere nazaran %20 daha düşük yakıt tüketimi ve rakiplerinden %8 daha düşük koltuk başı işletim maliyetiyle sunmaktadır. 737 MAX’te, CFM International tarafından üretilen ve ileri teknoloji kanatçıklar gibi aerodinamik yeniliklere sahip en yeni LEAP-1B motorları kullanılmaktadır. 
Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Monty Oliver, “Tüm filosu Boeing’lerden oluşan SunExpress’in 737 ailesine olan bağlılığını göstermeye devam etmesinden gurur duyuyoruz ve Antalya’daki merkezine sığmayan ve sürekli büyüyen SunExpress’e başarılar diliyoruz,” dedi. “MAX’in geçtiğimiz hafta ilk uçuşunu gerçekleştirmesi ile aynı zaman denk gelmesi nedeniyle, SunExpress’in opsiyon hakkını kullanma kararının zamanlaması son derece yerinde oldu.”
737 MAX 8 ilk uçuşunu 29 Ocak’ta gerçekleştirdi ve sertifikasyonun tamamlanması amacıyla kapsamlı bir uçuş test programı halen devam ediyor. 737 MAX’in ilk teslimatının 2017’nin üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesi öngörülüyor.
SunExpress, havacılıkta ülkelerinin Bayrak Taşıyıcısı konumunda olan Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak girişimiyle Ekim 1989’da kuruldu. 2015’te 8.7 milyon yolcu taşıyan ve 70 Boeing 737 ile Avrupa’nın en modern filolarından biri olan Türkiye merkezli SunExpress ve Frankfurt merkezli yan kuruluşu SunExpress Deutschland ile birlikte Türkiye ve yurtdışında, çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere aralarında Kızıl Deniz, Kanarya Adaları (İspanya), Yunanistan, Tunus, Bulgaristan ve Oman’ın da bulunduğu 110 destinasyonda hizmet vermektedir. 
SunExpress yaklaşık 3,500 personele sahip olup, çeşitli tur operatörleri için tarifeli ve charter seferler düzenlemektedir. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat