e
Banner


LOJİSTİĞİN EN ZOR ŞOVU: BALE
“Etkinliğin en önemli noktası zaten lojistiktir. Lojistik sağ salim gerçekleştirildiğinde, hepimiz derin bir nefes alıyoruz” diyen İnanoğlu Şirketler Grubu İdari Başkan Yardımcısı Erkan Şen, lojistiği en zor olan şovlarının, birçok malzemeden oluşan ve en az 2 tırla getirilen bale gösterileri olduğunu söylüyor.  




tim_baleTim Show Center olarak 2014-2015 sezonunda hangi etkinlikleri gerçekleştirdiniz? Ulaştığınız sonuçları ve başarılarınızı paylaşır mısınız? 
TİM Show Center olarak, her yıl olduğu gibi 2014-2015 yılında İstanbul kültür-sanat ve gösteri dünyasına katkı sağlamak amacıyla birbirinden seçkin birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yaptık. Uluslararası ve yerel birçok gösteri ve sanatçıyı ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Ayrıca yapımcılığını Türker İnanoğlunu’nun üstlendiği ve büyük beğeni toplayan Balım Müzikali’ni sahnelemenin sevincini yaşadık. Kiralama işlerimiz haricinde, farklı konseptlerde 13 büyük gösteriye imza attık. 
Geçtiğimiz sezonda gerçekleştirdiğimiz işlerden örnek verecek olursak; en önemli klasik bale topluluklarından biri olan Saint-Petersbursburg Bale Topluluğu dünyada ünlü baş balerini Irına Kolesnikova ile Kuğu gölü ve La Bayadere’yi sergileyerek, bale severlere unutulmaz bir gösteri sunmuştur.  İspanya’dan gelen ünlü flamenkocu Ursula Lopez ve ekibi izleyenlerce ayakta alkışlanmıştır. Tıpkı Saint-Petersburg Bale Topluluğu gösterisinde olduğu gibi Fazıl Say konserimizde de biletler haftalar öncesinden tükenmiştir. Mart ayında ise Moskova’dan gelen Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu ölümsüz eser Coppelia’yı sahnelemiştir. TİM olarak sömestre tatilinde minik arkadaşlarımızı unutmamaya özen gösteririz. Her yıl şubat tatilinden mutlaka yurtdışından çocuklar için özel bir show getiririz. Geçtiğimiz yıl ise dünyada birçok ülkede sabırsızlıkla beklenen Danimarka’nın süper çocukları “Flying Superkids” muhteşem bir gösteri sunmuştur izleyenlere. Sibel Can, Melihat Gürses, incesaz gibi birbirinden özel sanatçı ve repertuarla Türk müziği tutkunlarını da mutlu etmenin keyfini yaşarız. Yaptığımız tüm işlerde, gösteri sonunda izleyenlerin yüzündeki o mutlu ifadeyi ve memnuniyeti görmek, TİM ekibi olarak bizim en büyük başarımız…
 
EN AZ 2 TIR MALZEMEYLE GELİNİYOR 
Lojistik süreçleri en zor olan organizasyonlar hangisi?
Aslında her bir etkinliğin kendine has farklı zorlukları olabiliyor. Örneğin akrobasi ekiplerini getirdiğinizde her türlü güvenlik tedbirlerini almış olmanıza rağmen her seferinde en ufak bir yaralanma, düşme olmamasını dilersiniz. Ancak lojistik süreçleri açısından düşünüldüğünde geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz en zor organizasyonlar baleler oldu. Çünkü bu bale toplulukları yurtdışından en az 2 tır malzemeyle geliyorlar. Getirilen malzemeler içinde kırılabilir yüzlerce eşya, birçok kostüm yer alıyor. Bu nedenle hem nakliye aşamasının sıkıntısız geçmesi, hem de sonrasında malzemelerin hassasiyetle korunmasına büyük özen gösteriyoruz.  
 
Etkinlik lojistiğinin olmazsa olmazları neler? 
Etkinliğin en önemli noktası zaten lojistiktir. Lojistik sağ salim gerçekleştirildiğinde, hepimiz derin bir nefes alıyoruz, çünkü gerisi daha kolay ilerleyen işlerdir. İşin güzelliği sahnenin ve kostümlerin ihtişamıyla belli olur. Dolayısıyla gelen malzemelerin çoğu sahne malzemeleri, dekor, kostüm ve teknik malzemeler olmaktadır.
 
Etkinlik taşımalarında sürecin aksamaması için lojistik şirketlerinin nelere dikkat etmeleri gerekiyor? 
Getirdiğimiz şovlar ciddi bir dekor ve malzeme gerektiren işler olduğu için lojistik bizim işimizde önemli bir yer tutuyor. Bu malzemelerin zamanında elimize ulaşması bizim için en önemli kriter diyebiliriz. Bu sebeple bizim açımızdan zamanında teslimat bir lojistik şirketi için en önemli konulardan biridir. Anlaştığımız şirketin bu konuda titiz çalışmasını bekleriz. Ayrıca tüm lojistik aşamalar sürecinde tarafımıza detaylı bilgi verilmesini arzu ederiz.
 
ÇÖZÜM ORTAĞIMIZ EKSPRES LOJİSTİK 
Lojistik şirketlerini nasıl seçiyorsunuz? Çalıştığınız şirketler hakkında bilgi verir misiniz? 
Lojistik şirketimizi seçerken, diğer tüm çözüm ortaklarımızda olduğu gibi bizimle aynı değerlere sahip, işinde titiz, zamanlama konusunda sıkıntı yaşamayacağımıza inandığımız firmayla çalışıyoruz. Aslında deneme yanılma yöntemiyle lojistik firmalarını seçiyoruz ve memnuniyet çerçevesinde ilerliyoruz. Uzun zamandır Ekspres Lojistik ile çalışıyoruz ve bu anlamda iş ortağımızdan çok memnunuz. 
 
Lojistik süreçlere yönelik unutamadığınız bir anınız var mıdır, anlatır mısınız?
2011 yılında Çin’den sihirbaz gösterisi için çok kalabalık bir kadroyu İstanbul’a getirdik. Ancak ekip gelmesine rağmen gösteride kullanılacak malzemeler taşıma sürecinde maalesef kayboldu. Sihirbazlık için özel malzemeleri İstanbul’da birçok noktadan bularak son dakika bu krizi çözdük, ama çok kalp çarpıntılı bir süreç yaşadık. 
 
2016 yılı için takviminizde hangi önemli organizasyonlar yer alıyor? 
 
2015-2016 sezonuna, Türkiye’ye ilk kez gelen ve çok önemli bir klasik müzik orkestrası olan “Sound of Vienna” ile giriş yaptık. Bir kez daha klasik müzik dinleyicilerimizden güzel sözler duymanın gururunu yaşadık. Ardından, en sevilen Fransız şarkılarını muhteşem bir repertuarla bir araya getiren “Paris The Show” müzikalinin dünya premiyerini TİM Show Center’den başlattık. Şubat tatilinde ise çocukları gerçekten de çok özel bir şov bekliyor. İngiltere’den gelen ve profesyonel artistik patencilerin yer aldığı muhteşem bir buzda dans gösterisiyle çocuklar “Peter Pan Buzda Dans”ı izlemenin heyecanını ve büyüsünü yaşayacak. Rengarenk kostümler, ileri teknoloji ve olağan üstü dekorların kullanılacağı bu gösteriyle çocuklar büyülü bir dünyaya adım atacaklar.   
 
Coppelia gösterisinin malzemeleri nasıl taşındı? 
Bu yıl gerçekleştirdikleri önemli organizasyonlardan birinin, Rus balesinin en seçkin bale topluluklarından biri olan Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu’nun ölümsüz eseri Coppelia’yı sergilediği gösteri olduğunu belirten İnanoğlu Şirketler Grubu İdari Başkan Yardımcısı Erkan Şen, gösterinin lojistik süreçlerine ilişkin şu bilgileri veridi: “Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu’nun gösteri için kullanacağı toplam ağırlığı 173 kap / 5115 kgs olan malzemeler St.Petersburg’dan İstanbul’a bir tırla taşındı. St.Petersburg’da depodan teslim alınan malzemelerin, Rusya gümrüğünde iki gün süren işlemler de dahil İstanbul’a taşınması 7 gün sürdü. Sahne kurulumu için 10 kişi TİM Show Center prodüksiyon ekibinden, 8 kişi de Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu ekibinden olmak üzere, toplam 18 kişi çalıştı. Diğer ekipleri saymıyorum, çünkü içerisinde etkinlik ve idare ekiplerimiz de bulunuyordu. Kurulum bir günde tamamlandı. Kurulum esnasında kurulması en zor olan malzeme ‘quick change perdesinin’ mekanizmasının hazırlanması ve elbette heybetli dekorların yerleştirme kısmı oldu.”  
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat