e
Banner


Ekol’den Şekerpınar’a dev depo yatırımı
Depolama alanında yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ekol Lojistik, Şekerpınar’da 120 milyon dolarlık yatırımla 210 bin m2’lik bir depo kuracak. 




ekol_depo“Türkiye’nin en büyük kapalı deposunu inşa ediyoruz” diyen Ekol Lojistik Kontrat Lojistiği Genel Müdürü Sadettin Küçükgirgin, LEED sertifikalı bu tesisi 2016’nın son çeyreğinde devreye alacaklarını söyledi. 
Ekol Lojistik, tedarik zincirinin en önemli halkaları olan kontrat lojistiği ve ulusal dağıtım alanlarında yüksek oranda operasyonel verimlilik sağlıyor. Depo teknolojilerine yaptığı yatırımlarla, daha az insan gücü kullanarak hem hata oranlarını azaltıyor hem de günlük talep değişkenliklerini daha esnek ve düşük maliyetle yönetebiliyor.
 
700 BİN M2’Yİ AŞAN DEPOLAMA ALANI 
Ekol Lojistik Kontrat Lojistiği Genel Müdürü Sadettin Küçükgirgin, kontrat lojistiği olarak da adlandırılan; tedarik zincirinin en önemli halkalarından biri olan depo yönetimi kapsamında; antrepo yönetimi, dağıtım merkezi yönetimi, üretim lojistiği, katma değerli hizmetler ve iade yönetimi alanında hizmet verdiklerini söyledi. 
Türkiye’de 600 bin m2’yi aşan, Avrupa’da ise 100 bin m2’nin zerindeki depolama alanlarıyla birçok farklı sektörden müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunduklarının altını çizen Küçükgirgin, şunları aktardı: “Sahip olduğumuz bilgi birikimi ve deneyimle süreçleri müşteri beklentisine uygun en ideal şekilde tasarlayıp, kaynakların optimum düzeyde kullanılmasına imkan verecek şekilde hizmetlerin üretilmesini sağlıyoruz. Ar-Ge Merkezi’mizin geliştirdiği yazılımlar ile değişken müşteri ihtiyaçlarına hızlı cevap vererek, her şart altında en kaliteli hizmeti sunabiliyoruz. Depolarımızda kullandığımız otomasyon teknolojileriyle hata oranlarını en aza indirirken, hem dönemsel talep artışlarına daha rahat ve esnek cevap verebiliyor hem de günlük üretim kapasitelerimizi planlayabiliyoruz. Web tabanlı portal uygulamalarımızla müşterilerimize tüm operasyonel süreçlerle ilgili gerçek zamanlı ve anlık bilgi akışını da sağlıyoruz.” 
 
AEO İLE KESİNTİSİZ HİZMET 
Ekol Lojistik’in, Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı (AEO) alan ilk lojistik firması olduğunu hatırlatan Küçükgirgin, “AEO belgesi ile Türkiye’de 4 farklı tesisimizde, Almanya ve Macaristan’daki tesislerimizde gümrüklenen tırlarımızın gümrükte tekrar kontrole girmesi gerekmiyor. Böylece zamandan tasarruf ederek verimliliğimizi artırıyor ve müşterilerimize kesintisiz hizmet sunabiliyoruz” dedi. 
 
120 MİLYON $’LIK YATIRIM 
Ekol Lojistik, 2016 yılında taşımacılık alanındaki projelerinin yanı sıra depolama alanında da yeni projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor. Şekerpınar’da 120 milyon dolarlık yatırımla 210 bin m2 kapalı alana sahip Türkiye’nin en büyük kapalı deposunu inşa ettiklerinin altını çizen Küçükgirgin, ekledi: “2016 yılının sonlarına doğru faaliyete geçmesi planlanan LEED sertifikalı bu tesis, ihtiyaç duyduğu enerjinin büyük bir kısmını güneş panelleri ile sağlayarak kendi içerisinde birçok ilki ve yeniliği de sektörümüze getirmiş olacak.” 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat