e
Banner


Batu büyüme trendini intermodal ile katladı
Batu Şirketler Grubu 2014’te “Batu Intermodal’ ile markalaştırdığı intermodal taşımacılık hizmetlerini hızla büyütüyor. 




batu_int_logisticsAvrupa’ya 5 ve 8 gün aralığında değişen transit sürelerle intermodal taşımacılık hizmeti sunduklarını belirten Batu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara,“2015’te 4000 adet 45'HCPW ve 1000'in üzerinde tank konteyner taşıması gerçekleştirdik. 2016’da da büyüme ivmemizi sürdüreceğiz” dedi. 
 
İntermodal hizmetleriniz hakkında bilgi vererek, bu alanda gerçekleştirdiğiniz yatırımlardan söz eder misiniz? 
2015 yılı içerisinde ağırlıklı olarak Ro-Ro servisleri ile Trieste’ye, sonrasında ise demiryolu ve karayolu taşımacılığını kombine ederek müşterilerimize butik bir hizmet sunduk. 2016 yılında da aynı şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz. Daha önceden Çerkezköy üzerinden sunduğumuz diğer servisimiz, Halkalı'nın açılması ile birlikte devam edecek. Ancak transit süre odaklı yüklemeler için Ro-Ro servisi ile daha efektif çözüm sunmaktayız.
 
AVRUPA’DA 15 ÜLKEYE ULAŞIYOR 
Bugün kaç farklı destinasyona intermodal taşımacılık hizmeti sunuyorsunuz? 
İntermodal taşımacılık alanında Avrupa’da şu an 15 ülkeye hizmet vermekteyiz. Çalıştığımız ülkelerden bazıları; Almanya, İtalya, İsviçre, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, Slovakya, Fransa, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Danimarka ve İsveç. Sunduğumuz ortalama transit süreler ise kapıdan kapıya 5-8 gün arasında değişmekte. İntermodal hizmetimiz karayolu taşımacılığına ciddi bir alternatif oluşturmakta. İntermodal aynı zamanda emisyon açısından ise çok daha çevreci bir taşıma modeli. Taşımalarımızı 45’ HCPW konteyner, 45’ HCPW tenteli konteyner ve Huckepack tenteli dorselerle gerçekleştiriyoruz. 
 
2015 yılında intermodal taşımalarınızda nasıl bir yük hacmine ulaştınız? 2016 yılı için hedefleriniz neler?
İntermodal taşımalarımıza “Batu Intermodal” markasıyla 2014 Mayıs ayında başladık. 2015 intermodal taşımacılık alanında hizmet sunduğumuz ilk yılımız oldu. 2015 yılı içerisinde 4000 adet 45'HCPW ve 1000'in üzerinde tank konteyner taşıması gerçekleştirdik. 2016 yılı içerisinde de benzer bir ivme ile sunduğumuz hizmetlere devam edeceğiz.
 
20 BİN M2’LİK LOJİSTİK MERKEZ 
Depolama alanında ne tür hizmetler sunuyorsunuz? Bu alanda nasıl bir kapasiteye ulaştınız? 
Ocak 2014’ten beri Dilovası Gümrük Müdürlüğü'ne bağlı Gebze Muallimköy'de bulunan tesislerimizde gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmeti veriyoruz. 12.500 m²'si kapalı olmak üzere, toplam 20.000 m²'lik alanı bulunan lojistik tesislerimizde;
4000 m² kapalı alan ve 7250 palet kapasitesine sahip A tipi genel antrepomuz, 8500 m² kapalı alan ve 12.500 palet kapasitesine sahip serbest depomuz bulunmaktadır. Depolarımızda; tehlikeli, yanıcı, parlayıcı ürünler, kimyasal ürünler, gıda içerikli ürünler, FMCG ürünleri, ambalaj ürünleri, sağlık & kozmetik ürünleri, otomotiv ürünleri, tekstil ürünleri ve diğer standart depolama ihtiyacı olan ürünler için hizmet sağlanmaktadır. 
 
Depolama hizmetlerinizde bilgi teknolojileri alanında nasıl bir altyapıya sahipsiniz? 
Depolarımızda, Siber WareHouse Management yazılımını ve bu yazılımla entegre olarak barkod okuyuculu el terminali sistemi kullanmaktayız. El terminali personelin depo içerisindeki süreçlerle ilgili olarak, sistemden iş emirleri almasını ve tamamladığı işlerle ilgili sonucu sisteme anında girilmesini sağlamaktadır. Bu terminaller vasıtasıyla depo içerisindeki birçok farklı süreçte Depo Yönetim Sistemi'ne mobil olarak ulaşım sağlanarak, depoda gerçekleşen fiziksel hareketlerle bu hareketlere ait sistemsel kayıtların eş zamanlı yürümesi sağlanmaktadır.
 
KATMA DEĞERLİ HİZMETLER SUNUYOR 
Depolama hizmetleriniz sektörlere göre nasıl farklılık gösteriyor? Hizmet verdiğiniz sektörler ve müşteri portföyünüz hakkında bilgi vererek, geliştirdiğiniz özel çözümleri aktarır mısınız? 
Her sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan depomuz, geniş bir yelpazedeki ürün tiplerine depolama hizmeti sunmamızı mümkün kılıyor. Gümrüklü ve serbest depo tesislerimizde; kimya sektörü başta olmak üzere, otomotiv, gıda, FMCG ürünleri, ambalaj sektörü, sağlık ve kozmetik sektörlerinde faaliyet gösteren müşterilerimize servis vermekteyiz. Müşterilerin taleplerine özel çözümler üretmenin yanı sıra, aşağıda yer alan katma değerli hizmetleri de sunmaktayız.   
 
Sipariş yönetimi, 
Etiketleme, barkodlama, kitapçık koyma,
Paletleme, palet oluşturma, streçleme,  
Ürün paketleme ve yerleştirme, 
Palet çemberleme, 
Koli açma ve ürün çıkarma, 
Müşteri kullanımına tahsisli depo ofisleri, 
Barkod kontrollü süreçler ile operasyonlar için gerekli FIFO, LIFO, Lot Takibi, Seri No takibi, üretim tarihi, son kullanma tarihi kriterlerine uygun stok bilgilerini sunabilmektedir.
 
İKİ YENİ DEPO YATIRIMI YAPACAK 
Depolama alanında devreye almayı planladığınız yeni yatırımlar var mı? 
2016 yılında İstanbul Avrupa Yakası’nda yeni depo yatırımları düşünüyoruz. Gelişmeler ışığında 2 yeni depo yatırımı gerçekleştirebiliriz. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat