e
Banner


Dinçer Lojistik ADR’de yazılım atağında

Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında uzmanlaşan Dinçer Lojistik, TÜBİTAK ve LA işbirliğinde ADR’ye yönelik bir yazılım projesi hazırlıyor. Bu projeyle ADR’ye ilişkin tüm uygulamaların karayolu taşımacılığı yazılımına entegre edileceğini açıklayan Dinçer Lojistik A.Ş. Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Turan Cihanoğlu, bu sistemin servis ve güvenlik alanında çıtayı yükselteceğini söylüyor. 





turan_cihanoglu.jpg2003 yılında kurulan Dinçer Lojistik, boya ve kimya sektörüne yönelik Türkiye’deki en önemli servis sağlayıcılarından biri konumunda. Türkiye’nin çeşitli yerlerine stratejik olarak konumlandırılmış 9 transfer merkezi, sertifikalı ve tehlikeli madde lojistiğinde eğitimli sürücüleri ve ADR standartlarına uygun şekilde donatılmış araç filosuyla müşterilerine ADR ve SQAS standartlarında kapıdan-kapıya hizmet sunan şirket, bu alanda yeni bir hamleye hazırlanıyor. Kimya sektörüne özel dağıtım ağına sahip tek lojistik firması olduklarını belirten Dinçer Lojistik A.Ş. Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Turan Cihanoğlu, ADR’ye yönelik özel bir yazılım hazırladıklarını açıklıyor.

Lojistik sektörünün en genç olmakla birlikte teknolojik altyapısı en güçlü firmalarından birisi olduklarını vurgulayan Turan Cihanoğlu, bu süreçte bilgi teknolojileri altyapısına ciddi yatırımlar yaptıklarını söylüyor. Cihanoğlu, bu kapsamda 2015 yılı başında onayı alınan ve TÜBİTAK, LA ve Dinçer Lojistik ortaklığında gerçekleştirilecek 500.000 TL’lik yazılım projesi ile ADR’ye ilişkin tüm uygulama ve hususların karayolu taşımacılığı yazılımına entegre edileceğini vurguluyor. Hem ulusal hem uluslararası piyasada çok ciddi yankı uyandırması beklenen projenin 2016 yılı başında tamamlanmasının hedeflendiğini açıklayan Cihanoğlu, “Türkiye piyasasında ADR uygulamalarının manüellikten kurtarılıp tamamıyla sistem üzerinden takip edilebilir bir hale getirilmesi, hem servis hızında hem de güvenlik beklentilerinde çıtayı çok yükseltecek” diyor.

YÖNETMELİKTEKİ ERTELEME BELİRSİZLİĞİ ARTIRDI

1 Ocak 2014’te yürürlüğe giren ADR Yönetmeliği’nin sektöre yansımalarını da değerlendiren Turan Cihanoğlu, şunları aktarıyor: “Üretici firmaların maliyetlerini artırmamak adına ihale süreçlerinde ADR Yönetmeliği’ne ilişkin detaylı tarifler yapmamaları yüzünden Dinçer Lojistik gibi ADR alanında ciddi yatırımlar yapmış firmalar, hem bu yeterliliklere sahip olmayan firmalarla aynı kefeye konuldu hem de fiyatlarının görece yüksekliği nedeniyle haksız rekabete uğradı. ADR Yönetmeliği ile yıllardır personel, araç, ekipman, iş süreçleri, sertifikasyon vb. gibi konulara yatırım yapıp yönetmeliğin taşıyıcı tarafındaki sorumluluklarını yerine getirmeyi başarmış bizim gibi başarılı firmaları, tüm bu konulardan bihaber sadece aracı işaretleyip, eğitim katılım sertifikası ile sürücülerini çalıştıran firmalarla rekabet eder hale getirdi. Ancak 27 Ağustos 2014 tarihli yönetmelikle birlikte getirilen süre uzatımı ve bazı muafiyetler, konu üzerindeki belirsizlikleri daha da artırmıştır. UN onaylı ambalajların kullanımı hakkındaki süresinin uzatılması, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) çalıştırmanın ötelenmesi, TMGD ve Eğitmenliği hakkındaki sınavların yetersiz olması gibi daha çok üretici sorumluluğunda olan sorunların hala belirsizliğini korumasına rağmen, taşıyıcı tarafındaki sorumlulukların özellikle üretici yani hizmet alan firmalar tarafından denetlenmeye ya da uygulatılmaya çalışılması, tek kelimeyle ironik bir durumdur. Yani yönetmeliğin konu hakkındaki birçok başlığı ve farklı taraflara yüklediği sorumlulukların büyük bir kısmı ötelemiş olmasına rağmen, sadece taşıyıcı tarafındaki mevzuatın uygulanmaya çalışılması, konunun sadece taşıyıcı üzerine yoğunlaştığı izlenimini vermektedir. Yönetmeliğin, Avrupa’da yürürlükte olan mevzuata uygun şekilde tasarlanıp kanunlaştırılmış olmasıyla birlikte, Avrupa ile Türkiye karayolu taşımacılığı arasındaki farklılıklar gözetilmeden uygulanmaya çalışılmaktadır. Bir başka değişle kurumsal bir yapının olduğu Avrupa karayolu taşıma sektörüne karşılık, tamamına yakını bireysel esnaftan oluşan (kamyon sürücüsü) bir yapıya aynı standartlar uygulanmaya çalışılmaktadır.” 

NEDEN DİNÇER LOJİSTİK?

·         SQAS ve ADR standartlarında kaliteli ve güvenli lojistik hizmeti

·         Kimyasal ve tehlikeli kimyasal madde lojistiğinde uzmanlık

·         9 transfer merkezi ile kapıdan kapıya ADR’li dağıtım hizmeti

·         Tüm yetki ve faaliyet belgelerine sahip firma

·         SRC5 sertifikalı, deneyimli ve uzman sürücü kadrosu

·         ADR yükümlülükleri kapsamında gerekli donanıma sahip geniş araç filosu

·         ADR zorunlu eğitimlerini almış uzman personel kadrosu

·         Zorunlu sigortaların haricinde gerekli olan tehlikeli maddeler ve tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortası

·         İhtiyaç halinde tehlikeli madde danışmanlık hizmeti

·         Online sipariş takibi

·         KPI’lar ile yönetim ve değerlendirme




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat