e
Banner


Akenerji’de lojistiğin yönünü yatırımlar belirliyor
Projenin kapsamına göre lojistik tercihlerinin de değişiklik gösterdiğini belirten Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, 900 MW’lık Egemer Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali projesinde 3PL hizmeti veren bir lojistik firması ile çalıştıklarını söylüyor. 




akenerjiTürkiye’nin ilk özel sektör üretim şirketlerinden biri olan Akenerji, bugün toplam 647 MW’lık kurulu gücü ve devam eden yatırımlarıyla enerji sektörüne yön vermeye devam ediyor. 2009’da Ayyıldız rüzgar santralini, 2010 ve 2011 yıllarında 8 hidroelektrik santrali projesini devreye alarak toplam 647 MW’lık üretim portföyü içerisinde yenilenebilir enerjinin payını %60’a çıkaran Akenerji’nin inşa aşamasında 1098 MW gücü bulunuyor. 
Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, sektörde sahip oldukları güçlü pozisyonunu korumak ve elektrik tedariğini daha da güvenli hale getirmek için santral yatırımlarına devam ettiklerini söylüyor. Bu kapsamda Hatay’da inşaatına 2011 yılsonunda başlanan 900 MW’lık Egemer Doğal Gaz Santrali’ni 2014’ün üçüncü çeyreğinde tamamlamayı planlandıklarının altını çizen Danışman, ayrıca yenilenebilir enerji alanında en büyük enerji yatırımları olan 198 MW’lık Kemah Hidroelektrik Santrali’nin projelendirme çalışmalarını sürdürdüklerini belirtiyor. 
 
ÖNCELİĞİ FİYAT, TEMRİN, HİZMET 
 
Son yıllarda enerji sektörünün hızlı gelişimine paralel olarak enerji lojistiğinin de önem kazandığına dikkat çeken Danışman, “Akenerji olarak ekipmanlarımızın hasarsız ve zamanında proje sahasına teslimini doğru planlama ile yapabilen, doğru ekipman ve yetişmiş insan gücüne sahip fiyat ve servis kalitesinde lojistik firmaları ile çalışmayı tercih ediyoruz” diyor. Proje kapsamındaki kontratın içeriğine göre lojistik süreç tercihlerinin de değişiklik gösterdiğini söyleyen Danışman, şöyle sürdürüyor: “Akenerji ve bağlı iştiraklerinden doğan talepleri, sevkiyat bilgilerini ve teslimat yerlerini kullanılan bilgi teknolojisinin yardımı ile kontrol ediyoruz. Projemize göre hava, deniz ve karayolu taşımacılığında hizmet sunan lojistik firmalarından teklifler alıyor, fiyat, termin ve hizmet kalitesine göre tercih yapıyoruz. Örneğin inşaatı devam etmekte olan 900 MW Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali için 3PL hizmeti veren bir lojistik firması ile çalışıyoruz. Akenerji ve bağlı iştiraklerinin yatırım projeleri, anahtar teslim kontrat kapsamında olduğundan, lojistik tutarları proje bedeline dahildir. Lojistik maliyetlerimizi kontrat bedeline dahil ederek tüm risk ve sorumluluğu yüklenici tarafında bırakarak maliyetlerimizi düşürüyoruz.” 
Aldıkları hizmetlerde araç ve ekipman eksikliği, ulaşım altyapısında yaşan sorunlar nedeniyle kimi zaman aksamalar yaşandığına dikkat çeken Danışman, “Söz konusu aksaklıkların giderilebilmesi için enerji sektöründe olduğu gibi enerji lojistiği alanında da devlet tarafından teşvik ve destek verilebilir” diyor.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat