e
Banner


Hindistan, TLS Lojistik’in Yeni Lojistik Üssü

TLS Lojistik, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi ve global bir üretim merkezi olan Hindistan’ı denizyolu ve havayolu taşımacılığında önemli bir lojistik üssü olarak kullanıyor.

 





TLSSektöre girdiği 2000 yılından bu yana istikrarlı bir büyüme çizgisi içindeki TLS Lojistik, gelişmekte olan piyasalardan Hindistan’da kurduğu denizyolu ve havayolu konsollarıyla büyümesine ciddi bir ivme kazandırdı. 2013 sonuna kadar Yeni Delhi ve Mumbai havaalanlarından ayda 80 ton ve başta N. Sheva olmak üzere ülkenin çeşitli limanlarından ayda 2 bin 500 ton yük taşınmaya başlanacak. Likit taşımacılıkta 2013 yılında tank konteynerlerle Hindistan’dan Türkiye’ye 15 bin tonluk yük taşınması öngörülüyor. TLS Lojistik, 2012 yılı toplamında Hindistan’dan havayoluyla ayda 50 ton ve denizyoluyla 1.700 ton sevkiyat gerçekleştirdi. Şirketin bu ülkeden gerçekleştirdiği likit taşımacılık hacmi ise 9 bin ton oldu.
Traktörler Hindistan’dan Meksika’ya taşınıyor
Şirket, güçlü acente ağı sayesinde Hindistan’ı sadece Türkiye’ye yapılacak taşımacılıkta değil, tüm dünyaya yapılacak taşımacılık faaliyetlerinde bir üs olarak kullanıyor. Örneğin, Hindistan’da üretilen traktörler, TLS Lojistik tarafından denizyolu ile Meksika’ya taşınıyor. Tekstil, kimya, otomotiv başta olmak üzere birçok sektöre ait mamuller ve hammadde TLS Lojistik tarafından alıcılarına ulaştırılıyor. Taşınan mamul ve hammaddeler, TLS Lojistik’in geniş depolama ve iç dağıtım ağı sayesinde nihai alıcıya teslim ediliyor.
Hindistan her yıl %8 büyüyor
1 milyarın üzerindeki nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi konumundaki Hindistan, her yıl ortalama yüzde 8 büyüyen bir ekonomiye sahip. Ülke, Çin ile beraber dünyanın en hareketli üretim merkezlerinden biri. Hindistan’da başta hizmet sektörü olmak üzere petrokimya, tekstil, hammadde, otomotiv ve demir-çelik sektörleri hızlı bir gelişme sergiliyor. Ülke, bu yönleri ile TLS Lojistik’in bir süredir yakın takibindeydi. Hindistan denizyolu ve havayolu konsollarının kurulması ile beraber TLS Lojistik, dünyanın çeşitli ülkelerindeki partnerleri ile “harita üzerindeki herhangi bir noktadan başka bir noktaya taşımacılık yapma” hedefinde büyük bir atılım kaydetmiş bulunuyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat