e
Banner


Etis Lojistik Türkiye’de ilk 10’a girme hedefinde

Sinerjik ve optimum lojistik çözümleriyle iş dünyasını pazara bağlayan sektörünün yenilikçi firması Etis Lojistik, 15-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda yerini aldı.





etis_lojistik._.jpg

Gerçekleştirdiği iş hacminde Türkiye’nin ilk 10 lojistik firması arasında yer almayı hedefleyen Etis, ziyaretçilerini Hol 10’da yer alan 208 numaralı standında ağırlıyor.

İstanbul Fuar Merkezi’nde EKO MMI Fuarcılık tarafından 15-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Logitrans Transport Lojistik Fuarı’na katılan sektörünün yenilikçi firması Etis Lojistik, fuarda ziyaretçilerine hizmetlerini ve yeniliklerini anlattı.

Denizyolu, demiryolu, konteyner taşımacılığı, kombine taşımacılık, tahmil, tahliye, istifleme, depolama ve ara taşıma hizmeti sunan sektörün iddialı firması Etis, ziyaretçilerini Hol 10’da yer alan 208 numaralı standında ağırladı. Logitrans Fuarı’nın sektöre yönelik üretim yapan firmalar, tedarikçi ve taşeronlarla tanışma fırsatı sunduğunu belirten Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, “Fuar bu yanıyla lojistik sektörünü canlı tutmakta ve birbirine ihtiyaç duyan firmalar arasında ticari köprü vazifesi görmektedir” dedi.

Etis Lojistik’in 2007 yılında İstanbullines Ro-Ro hattının desteklenmesi için kurulduğunu hatırlatan Erdal Kılıç, “2010 yılı sonunda GÜBRETAŞ, Nesma Holding ve Etis Denizcilik ortaklığında kurulmuş Negmar Denizcilik Yatırım AŞ iştiraki olarak da faaliyetlerine devam etmektedir” dedi. Etis Lojistik’in optimum lojistik çözümün temini için nitelikli insan kaynakları ve etkin IT altyapısı ile gemi, demiryolu, kara nakliyesi modlarını entegre olarak kullandığını söyleyen Erdal Kılıç, Türkiye’nin ilk 10 lojistik firması arasında yer almayı hedeflediklerini kaydetti.

55 çekici, 90 dorsesiyle her türlü dökme ve torbalı yük sevkiyatı yapabilen bir filoya sahip olan şirketlerinin hızlı, verimli ve kombine lojistik çözümleri sunduğunu vurgulayan Erdal Kılıç, sektörde güçlü ve etkin bir stratejik çözüm ortağı olmayı hedeflediklerini vurguladı. Müşterilerine depolama ve liman hizmetleriyle de özel çözümler geliştirdiklerini ifade eden Kılıç, “Etis, sinerjik ve optimum lojistik çözümleriyle iş dünyasını pazara bağlıyor” dedi.

 

Sektörde emin adımlarla ilerliyor

Etis Lojistik Genel Müdürü Erdal Kılıç, 2011 yılında başladıkları 1.6 milyon ton yükün elleçleme, paketleme ve nakliyesini içeren lojistik hizmetlerini, 2012 yılı itibari ile optimize etmeyi hedeflediklerini belirterek, “İlk yarıyıl sonuçlarında operasyon ve karlılığımızın ciddi bir oranda artması ile bu hedefimizi tutturduğumuzu görmekten memnun olduk” dedi.

Önümüzdeki günlere ait hedeflerinden bahseden Erdal Kılıç, uzmanı oldukları maden ve kimya sektöründe dökme, torbalı kuru yük taşımalarında müşteri tabanını genişletmeyi ve pazar paylarını artırmayı planladıklarını bildirdi. Liman hizmetlerindeki katma değeri artırmak için liman sahasıyla ilgili depo çözümleri geliştirerek bu çözümleri uygulamayı planladıklarını da kaydeden Kılıç, diğer hedefleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Yurtiçinde gerekli sayıda bölgesel transfer depolarını açarak kapsayıcı bir lojistik ağ kurmak ve B2B müşterilerin lojistik ihtiyaçlarına optimum çözümler sağlamak istiyoruz. Böylece sektörel çeşitliliği ve bölgesel dağıtım imkanları ile toplam pazar penetrasyonunu artırmış olacağız. Yurtdışında ise Mısır, Kuzey Afrika, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleriyle İran üzerinden gerekse bu ülkeler ile Türkiye arasında lojistik hizmetler üretmek gerekse de bu ülkeler içinde ve bağlantılı olduğu ülkelerde lojistik yatırımlar yapmayı hedefliyoruz.

Uzun vadeli hedeflerimiz arasında da; grup şirketleri ile oluşacak sinerji çerçevesinde ortak lojistik çözümler üretmek, geliştirilecek Ro-Ro veya Ro-La hatlarına lojistik destek vermek, konteyner gemileri satın alımı yapılarak düzenli ticari hatlar kurmak ve işletmek, küresel emtia ticaretinden pay alacak şekilde Türkiye’ye gelecek ticari emtianın yurtiçi ve transit dağıtımını yapmak yer alıyor. Bunun yanı sıra uluslararası lojistik kabiliyetlerin artırılması için gümrük, freight forwarding, acente ağları ve dış ticaret alanlarında Etis’i geliştirmeyi de planlıyoruz.”




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat