e
Banner


Alışan Lojistik yangına dayanıklı depo yaptı

Alışan Lojistik Tuzla Deri Organize Sanayi bölgesinde hizmete açtığı 40 bin palet büyüklüğündeki yeni depoyla toplam 160 bin paletlik depo büyüklüğüne ulaştı. Alışan yangına 2 saat dayanıklı lojistik merkeziyle bu alandaki liderliğinin hakkını veriyor.

 




alisan_tir1.jpg

Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Jan Devrim mayıs ayında 40 bin  palet büyüklüğündeki yeni depolarını, Tuzla Deri Organize Sanayi bölgesinde hizmete açtıklarını, bu yatırımla birlikte 120 bin paletlik depo alanını 160 bine çıkardıklarını söylüyor. Devrim depolarının 8 ayrı noktada bulunduğunu belirterek, “Gebze Güzeller’deki yeni depo yatırımı ile de büyümeye devam ediyoruz” diyor. Alışan Lojistik’in, yangına 2 saat dayanıklı yeni lojistik merkezi ile fark yarattığını anlatan Devrim 7,5 Milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen 11 bin palet kapasiteli ek tesisin tamamen AB standartlarına uygun olarak inşa edildiğini kaydediyor.

Çeşitli ticari malların depola

ndığı gümrüklü depolarda, A tipi genel antrepoculuk faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini anlatan Jan Devrim “Alışan, ‘Farklı ihtiyaçlara özel çözümler’ ilkesi doğrultusunda, Tehlikeli Madde sınıfı mallar için tesisler içinde, dünya standartlarında güvenlik tesisatı ile donatılmış ayrı bir bina tahsis edilmiştir. Ayrıca ısıya duyarlı malzemeler için ayrı bir alanda “Isı Kontrollü” antrepo hizmet vermektedir. Antrepolarda etiketleme, palet bozma, karışık paketleme, yeniden ambalajlama gibi hizmetler de veriliyor” diye konuşuyor.

Tüm depolama tesislerinin, raflı ve adresli stoklama düzeninde kurulduğunu, yerleşim düzenine uygun olarak, depolamada muhtelif marka ve kapasitelerde elektrikli forklift ve reachtruck istifleme araçlarının kullanıldığını aktaran Jan Devrim, şöyle devam ediyor: “Depo içi proseslerin yürütümünde bilgi teknolojilerinin sağladığı alt yapı sayesinde minimum insan gücü ile maksimum kalite elde ediliyor. RF entegre el terminalleri ile depo otomasyonunun simültane çalışması sayesinde akıllı yerleştirme, ürün-kriter takibi işlemleri sürdürülüyor. Yine depo otomasyonu ile müşterilerin ERP veya MRP sistemlerine entegrasyon ile bütünleşik işletim otomasyonu sağlanıyor. Alışan serbest depo tesislerinde, genel kargoların yanı sıra, tehlikeli madde depolama alanları ve ısı kontrollü alanlar da hizmet veriyor.”

 

Tehlikeli maddelerin depolanmasında uzman

Depolama ve elleçleme konusundaki özel hizmetlerini de anlatan Jan Devrim şu bilgileri veriyor: “Alışan kurulduğu günden bu yana kimya sektörüne de hizmet vermeye devam ediyor. Bu sebeple, kimya sektörünün en önemli başlıklarından biri olan tehlikeli kimyasalların elleçlenmesi, taşınması ve depolanması konusunda çok ciddi bir uzmanlığı, altyapısı ve başarılı bir çalışma modeli bulunuyor. Tehlikeli kimyasal maddeler ile çalışan firmalar, belirgin standartları takip etmek, tüm seviyelerde personelini eğitmek ve tüm önemleri almak durumundadır. Alışan Lojistik bu konuda Avrupa standartlarında araç, çekici, ekipman ve depolar ile hizmet verdiği gibi çalışanlarını da güvenlikleri, çevre ve ürün güvenliği açısından yeterli bilgi ile donatmak amacıyla en üst seviyede eğitimler veriyor ve önlemler alıyor. Bu anlamda Alışan, tehlikeli kimyasallar ile ilgili bilgi, tecrübe ve kapasite anlamında Türkiye’nin lider firmalarındandır. Bu liderlik uzmanlaşmanın beraberinde gelen iyi hizmet ve verimlilik gibi unsurlarla gerçekleşiyor. Ayrıca Alışan Lojistik olarak; depolarımızda stoklama dışında ambalajlama, paletleme, streçleme, silobaslama gibi elleçleme gibi hizmetler vererek tedarik zincirinin gereklerini yerine getiriyor.”

 

İş hacminin yüzde 40’ını depolama faaliyetleri oluşturuyor

Alışan Lojistik’te depolama faaliyetleri toplam iş hacminin yüzde 40’ını oluşturuyor. Devrim buna karşın, son 3 yılda depolama hizmetlerinin en hızlı büyüyen alan olduğunu belirtiyor. Devrim, “Bu hizmetlerin tamamlayıcısı olarak ürettiğimiz yeniden paketleme, ambalajlama, ürün doldurma ve karıştırma gibi katma değerli hizmetler de iş hacminin büyümesini ve ek maliyetler oluşmadan tek merkezde hizmetlerin alınmasına imkan sağlıyor” diyor.

 

Yeni depo yatırımları

Alışan Lojistik modernizasyon ve verimlilik odaklı projeler üzerinde çalışıyor. Devrim projelerin sonuçlarına bağlı olarak yatırım planlarını şekillendireceklerini söyleyerek,

alternatif taşıma modları ve yeni depo yatırımları ve bölgesel büyüme stratejilerinin planlanan projeler arasında olduğunu anlatıyor.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat